Un profesor din Botoșani a coordonat lotul de informatică al României care a obţinut patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI 2018)

olimpici, adrian panaete, stiri, botosaniUn profesor din Botoșani a coordonat lotul de informatică al României care a obţinut patru medalii – două medalii de aur şi două medalii de argint – la a XXV-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 12 – 18 august, la Varşovia (Polonia).

Este vorba de profesorul Adrian Panaete de la Colegiul Naţional „A. T. Laurian” din Botoşani. Botoșăneanul a pregătit lotul alături de Alexandru Velea (student la Universitatea din Bucureşti şi membru CSAcademy) şi Andrei-Costin Constantinescu (student la University of Oxford), amândoi foşti olimpici internaţionali, multiplu medaliaţi la competiţiile de profil.

În clasamentul neoficial pe medalii România s-a clasat pe primul loc, la egalitate cu ţara gazdă, Polonia.

like facebook, stiri, botosaniMedaliile de aur au fost cucerite de Costin-Andrei Oncescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung, judeţul Argeş) şi Alex Tatomir (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila). Laureat cu aur şi la olimpiada de anul trecut, Costin-Andrei Oncescu s-a clasat pe primul loc în ierarhia generală individuală.

Ioan-Tiberiu Muşat (clasa a IX-a) şi Ştefan Constantin-Buliga (clasa a XII-a), ambii elevi ai Colegiului Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti, şi-au trecut în palmares medaliile de argint.

La concursul din acest an au participat 55 de concurenţi din 13 ţări.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

One thought on “Un profesor din Botoșani a coordonat lotul de informatică al României care a obţinut patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI 2018)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *