Au renunțat la Bacalaureat. Zeci de absenți la proba scrisă la Limba și literatura română

bacalaureatZeci de candidați au spus ”pas” Bacalaureatului și nu s-au mai prezentat la proba scrisă la Limba și literatura română. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, la această probă erau înscriși 264 de candidați, însă s-au prezentat doar 199, alți 65 fiind absenți. Prezența la această probă a fost de75,38%, însă nu au fost candidați eliminați.

like facebook, stiri, botosaniSesiunea august – septembrie 2018 începe cu probele scrise, programate după următorul calendar:  20 august – Limba şi literatura română/E)a, 21 august – Limba şi literatura maternă/E)b,  22 august – proba obligatorie a profilului/E)c și 23 august: proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfășoară în zilele de 24 și 27 august și este urmată de evaluarea competențelor în limba maternă (proba B) în 28 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 30 și 31 august.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00.

One thought on “Au renunțat la Bacalaureat. Zeci de absenți la proba scrisă la Limba și literatura română

  1. E normal sa nu se mai duca la examen la romana. Au plecat repede la Bucuresti, au auzit ca dracnea cauta un nou prim ministru, s-o schimbe pe Veorica. Daddy crede ca asta e in moarte cerebrala, da’ ea insista ca nu, ca asa a gandit ea din totdeauna…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *