FOTO Secretarul de stat în Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Rândunică, prezent la Botoșani la dezbaterea pe noua lege a pensiilor

marius randunica secretar ministerul munciiNoua Lege a pensiilor a fost dezbătută, luni, la Botoșani, de reprezentanții sindicatelor, ai patronatelor, de pensionari, parlamentari, în prezența secretarului de stat în Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS), Marius Rândunică.

Oficialul a prezentat noile propuneri de revizuire a sistemului de pensii, în timp ce participanții la dezbatere, cei mai mulți pensionari ai PSD, au venit cu propuneri și întrebări.

like facebook, stiri, botosaniEste extrem de important pentru noi să dezbatem acest act normativ, să ascultăm punctele dvs. de vedere. Eu personal nu am cunoștință, dar niciun proiect de act normativ, de o importanță atât de mare, nu a fost dezbătut pe o plajă atât de largă, în teritoriu, în întâlnirile de la prefectură, la minister. Am considerat util ca punctul dvs. de vedere să se regăsească în acest proiect de act normativ. Nu puteam să rămânem în birou, așa cum s-a procedat în alte dăți”, a spus secretarul de stat în Ministerul Muncii.

Președintele Sindicatului Pensionarilor din Botoșani, Maria Paraschiv, a propus să se înființeze consilii de administrații și la casele județene de pensii, în timp ce deputatul PSD, Tamara Ciofu, a propus să se ia în calcul în proiectul de lege și situațiile excepționale privind cazurile de invaliditate, respectiv elevi, studenți și ucenici care și-au pierdut capacitatea de muncă în timpul practicii.

Daniel Bulboacă, liderul Sindicatului Solidaritatea Sanitară, a propus luarea în considerare în calculul stagiului de cotizare a întregului timp lucrat de salariați, inclusiv a timpului corespunzător normelor prin cumul și al orelor suplimentare.

 

 

marisu randunica secreatr stat ministerul muncii

 

 

 

One thought on “FOTO Secretarul de stat în Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Rândunică, prezent la Botoșani la dezbaterea pe noua lege a pensiilor

  1. A fost pasarica in stare sa inteleaga ce a citit in timp ce luat mimica de absolvent de liceu? Le-a spus, oare, pensionarilor ca orice marire de pensii vine din furtul banilor de la cei care ii produc (ma refer la sectorul privat, ala pe care l-au batut si gazat in Piata Victoriei si care nu au avut cresteri salariale….) sau din imprumuturi pe care o sa le plateasca nepotii si stranepotii lor? Le-au explicat Randunica si Bulboaca (da, numele sunt pe bune …) ca pensionarii isi vand sufletul pentru 20 ron in plus la salariu? Nu cred…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *