Tabăra de vară pentru copii şi tineret organizată de Consiliul Judeţean Botoșani şi Consiliul raional Criuleni-Republica Moldova

copii moldova tabara agaftonÎn baza Acordului de cooperare încheiat între Judeţul Botoşani (RO) şi raionul Criuleni, Republica Moldova, în dorinţa de a încuraja schimbul de experienţă în domeniul tineretului, în perioada 18 – 24 august 2018, un grup de 50 de copii din Republica Moldova vor vizita judeţul Botoşani, în cadrul unei tabere de vară pentru copii şi tineret organizată în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Botoşani şi Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Botoşani.

like facebook, stiri, botosaniPe parcursul celor şase zile, copiii cazați la Centrul de agrement „Codrii de aramă”  Agafton vor beneficia de un program interactiv de jocuri, activități de animație, drumeţii şi activităţi sportive desfăşurate în cadrul taberei. În dorinţa de a le asigura un program diversificat şi de a promova judeţul Botoşani, copiii vor vizita principalele obiective turistice : Casa Memorială „Mihai Eminescu”, Lacul cu Nuferi, Muzeului Județean Botoșani, Muzeul de etnografie, Casa memorială Nicolae Iorga, Muzeul de Științe ale Naturii din Dorohoi, Casa memorială George Enescu.

În cadrul acestui schimb de experiență, 50 de copii din cadrul centrelor de plasament din Botoşani, vor participa în cadrul taberei „Cristiano” din satul Slobozia-Duşca, raionul Criuleni, Republica Moldova. Cu această ocazie, copiii vor lua parte la o serie de activităţi recreative desfăşurate în cadrul taberei şi vor vizita obiective turistice de interes local.

Președintele Consiliului Județean Botoşani, Costică Macaleţi, consideră de bun augur acest schimb de experiență.

Consider că acesta este un prilej de bucurie pentru toți copiii, în special pentru cei aflați în centrele de plasament din cadrul DGASPC Botoșani, care nu au avut posibilitatea de a vizita alte locuri în afara judeţului şi care, cu siguranță se vor întoarce cu amintiri plăcute din Republica Moldova. Totodată, sperăm ca, grupul de copii care ne vizitează să aibă parte de o şedere cât mai placută, să descopere locuri frumoase şi să revină cu drag în judeţul Botoşani”, a spus Macaleți.

copii moldova la agafton

copii moldova tabara agafton

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *