Retailerul Lidl, interesat să deschidă un nou magazin la Botoșani. Zeci de familii contestă construcția noului supermarket

magazin lidl, stiri, botosaniUnul dintre cei mai importanţi retaileri din România, Lidl, intenționează să deschidă încă un magazin în municipiul Botoșani, însă locația aleasă de comerciantul german stârnește nemulțumirea a zeci de familii, care nu sunt de acord cu construcția unui supermarket în cartierul lor.

Lidl a negociat cu reprezentanții societății comerciale Semnal SRL preluarea a circa 5.000 de metri pătrați de teren pe Bulevardul Mihai Eminescu 123, unde ar putea fi construit supermarketul.

Proprietarii caselor din zonă, care s-au constiuit într-o asociație, resping planul de afaceri, pe motiv că nu își doresc ca zona verde din vecinătatea lor (așa cum este prevăzută ea în Planul Urbanistic General) să își schimbe destinația.

De altfel, Asociația EMA- Ecologic- Mediu- Ambient, asociaţie care a înaintat un document oficial către conducerea Lidl România prin care își manifestă dezacordul față de planul investițional al acesteia.

like facebook, stiri, botosaniConform dreptului legal constituit, nu suntem de acord cu implantarea unui supermarket- centru comercial, cu zeci, sute de locuri de parcare aferente, în zona de locuințe individuale întrucât aceasta conduce la scăderea calității vieții locuitorilor din zonă și imnplicit la scăderea valorii proprietăților. Se încalcă legile de urbanism și construcții, de menținere a spațiului verde”, se menționează în scrisoarea deschisă înaintată Lidl.

O astfel de adresă a fost înaintată și Avocatului Poporului.

Proprietarii terenului au vrut în anii precedenți să construiască în zona respectivă și mai multe blocuri, însă nu au primit autorizație de construcție ca urmare a opoziției locuitorilor de pe Bulevardul Mihai Eminescu, Calea Națională și Petru Rareș.

Oamenii recomandă patronilor firmei Semnal să respecte arhitectura dominantă a zonei și să construiască mai multe vile pe terenul respectiv.

One thought on “Retailerul Lidl, interesat să deschidă un nou magazin la Botoșani. Zeci de familii contestă construcția noului supermarket

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *