Botoșăneni amendați pentru că au aruncat gunoiul la întâmplare

cos de gunoi ruptPolițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului și Serviciul Ordine publică , au continuat să acționeze pe linia depistării persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, formând depozitări necontrolate pe raza municipiului Botoșani.

like facebook, stiri, botosaniAstfel, în zilele de 8 și 9 august, poliţiştii locali au surprins în fapt șase persoane în timp ce abandonau deşeuri menajere în alte locuri decât cele special amenajate, ori nu au menţinut curățenia platformelor gospodărești, creând un aspect insalubru.

Astfel de fapte se sancționează cu amendă de la 400 lei la 1000 lei, în acest sens fiind aplicate 6 sancțiuni în cuantum de 1200 lei. Acțiunile au avut loc pe Aleea Crizantemelor, str. Vârnav şi str. Prieteniei.

Potrivit HCL nr. 355/2011 – este interzisă aruncarea sau abandonarea deșeurilor de orice fel pe domeniul public, iar cetățenii și asociațiile de proprietari, dar și persoanele juridice au ca obligații să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale, să asigure și să mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcare pe care le folosesc, precum și în jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar și să mențină curățenia în jurul acestor recipiente pentru deșeuri. Poliția Locală Botoșani va continuă acțiunile pentru depistarea celor care aruncă deșeuri pe domeniul public și face apel la pe această cale, la cetăţenii care observa astfel de atitudini, să sesizeze poliţia locală la numărul de telefon la telefon 0231/513100”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale.

 

5 thoughts on “Botoșăneni amendați pentru că au aruncat gunoiul la întâmplare

  1. Buna seara
    Aceleasi masuri ar trebui luate si pe Bd _ ul George Enescu 22 ….24…26….28 …etc unde ffff multe persoane isi lasa sacii de gunoi langa tomberoanele acelea mici de pe langa trotuar , iar domnii de la Urban Serv asa frumos ii roaga sa si duca gunoiu la tomberon iar cetateanu “x ” ii spune in fata ….”da tu ce ai sa faci toata ziua ” . Chiar va rog si insist sa luati masuri in acest sens .
    Si cu persoanele care isi plimba cainii fara lesa , botnita , punga pentru strangerea materiilor fecale in urma cainilor ar trebui sa luati masuri , la tot coltu de strada vezi rahat de caine .

  2. Si la Piata Mica, pe strada Varnav, e jale. Contanerele sunt goale si cetatenii arunca gunoiul alaturi. Va rog sa urmariti comportamentul cetatenilor si sa aplicati sanctiuni dure. E pestilential mirosul in preajma ghenelor dar sa mai stea si aruncat aiurea, e peste limitele bunului simt.

  3. Tomberoane? Eu nu am curajul sa trimit copilul sa duca gunoiul intr-un loc insalubru cum este sel de pe Aleea Crizantemelor. Rusine Urban Serv!

  4. Și la anl cișmea arunca tiganii în special gunoiul alături de tomberon, chiar daca acesta este gol. Îl mai lasă și pe drum sau în fata blocului. Cine merge în zona poate spune în care blocuri locuiesc cei mai mulți tigani după mizeria din fata blocului.

  5. Pe Octav Băncilă/Aleea Arcului e club pt gunoieri (fix lângă terenul de joacă!!!). Pe lângă asta, zilnic vin zeci de persoane din alte zone, care descarcă direct din mașini sacii cu gunoaie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com