Angajații de la Penitenciarul Botoșani au intrat în grevă japoneză

penitenciarul botosani revolta detinuti1Membrii Sindicatului ”Novo Legis” din Penitenciarul Botoşani se află vineri, 10 august, în grevă japoneză, în semn de protest față de lipsa de interes a autoritatilor pentru solutionarea problemelor din penitenciare.

Salariații solicită conditii de lucru mai bune și  plata orelor suplimentare restante .

like facebook, stiri, botosaniÎn continuare sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplatite. Ministrul Justitiei s-a angajat acum 6 luni la ca reactie la refuzul unor colegi de a intra in serviciu ca acestea vor fi platite, dar nu s-a tinut de cuvant”, se arată într-un comunicat al sindicatului.

Stoparea imputernicirilor ilegale este o altă revendicare. Sindicaliștii cer reluarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de management superior si incetarea practicii de vasalizare prin imputerniciri, unele deja ilegale prin depasirea limitei de 1 an permisa de lege.

Lista de revendicări mai cuprinde: eliminarea discriminarilor salariale, aprobarea Statutului politistului de penitenciare, incetarea abuzului asupra pensionarilor,  plata integrala a orelor suplimentare curente .

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarerelor solicita demiterea lui Tudorel Toader, ministrul justitiei, pe care-l considera principalul vinovat pentru ceea ce este un adevarat act de subminare a sistemului penitenciar”, se mai precizează în comunicat.

In cazul in care autoritatile nu reactioneaza, calendarul actiunilor de protest va fi continuat cu pichetari, mitinguri, actiuni in justitie si plangeri penale. Astfel:

  • 27 august – 27 septembrie 2018 – Pichetarea penitenciarelor de catre 50 – 100 de angajati in uniforma. Calendarul exact urmeaza a fi anuntat in timp util.
  • 01 – 10 septembrie 2018 – Depunerea unor actiuni in instanta si plangeri penale din partea tuturor sindicatelor membre.
  • 03 octombrie 2018 – Miting in uniforma la Ministerul Justitiei si Administratia Nationala a Penitenciarelor cu mars de protest intre cele doua institutii.
  • incepand cu octombrie 2018 – Refuzul de a intra in serviciu in toate penitenciarele in care nu este asigurat personalul necesar pentru desfasurarea in conditii de siguranta a misiunilor

One thought on “Angajații de la Penitenciarul Botoșani au intrat în grevă japoneză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *