Autoritățile locale, în alertă. Au cerut verificarea tuturor mașinilor la intrările în județul Botoșani

razie politieAutoritățile locale sunt în alertă de la pesta porcină afiricană, care s-a răspândit cu repeziciune în mai multe județe din țară. Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani, Minodora Vasiliu, a cerut, joi, într-o ședință care a avut loc la Instituția Prefectului, verificarea tuturor mașinilor care intră în județ de către organele de poliție, întrucât au apărut cazuri în care oamenii fac trafic de porci și trafic de carne de porc.

like facebook, stiri, botosaniLa nivelul județului Botoșani au mai fost luate și alte măsuri, respectiv intensificarea acțiunilor de vânătoare la specia mistreți și delegarea de personal din cadrul DSVSA la punctele de frontieră Rădăuți Prut și Stânca- Costești pentru dezinfecția mijloacelor de transport rutier.

Având în vedere că principalul vector astăzi, în afară de porcul mistreț, rozătoare și păsări, este omul, aș dori să introducem ca o nouă măsură, controale ale mașinilor la intrările în județul Botoșani. Sunt convinsă că și dvs. aveți informații, dar astăzi ne confruntăm cu oameni care nu am înțeles de ce au intrat în panică, pentru că trebuie să fim lăsați să ne facem treaba, oameni care ascund porci, care vând porci, care fac trafic de porci, fac trafic de carne. Nu am înțeles absolut deloc situația asta. Este o panică totală și nu ar trebui să fie. Intrarea carcaselor de porci, a porcilor din focare, a bucăților din carne sau preparatelor din carne de porc din zonele unde evoluează pesta porcină africană, reprezintă un risc pentru comunitate, un risc pentru județul Botoșani”, a spus directorul DSVSA.

Din echipajele care vor acționa la verificarea mașinilor la punctele de intrare în județ vor face parte reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Poliției Locale, Poliției de Frontieră și DSVSA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com