O asociere de firme româno-italiană s-a înscris la licitația pentru reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe din Botoșani

Biserica Sfantul GheorgheO asociere de firme, din Italia și România, s-a înscris la licitația privind reabilitarea Bisericii Sf.Gheorghe din Botoșani. Este vorba de compania Research Consorzio Stabile Societa Consortile ARL Italia, în asociere cu Ro ING Profinstal SRL București, a anunțat primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.

like facebook, stiri, botosaniFondurile pentru reabilitarea monumentului istoric au fost alocate prin Programul Operațional Regional, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 7,2 milioane lei.

Lucrările care vor fi executate în cadrul proiectului sunt lucrări de consolidare, restaurare și refacere, instalații electrice, sanitare, încălzire, montaj instalații antiefracție, dotari PSI, restaurare și consolidare clopotnița, instalații electrice și încălzire, racord gaze, mobiliar urban, branșament electric.

Biserica Sf.Gheorghe a fost ctitorită de Elena Rareș, văduva domnitorului Petru Rareș, în anul 1551. De mai mulți ani monumentul se află într-o avansată stare de degradare și nu s-a mai intervenit din anul 1914.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *