Minivacanță de Sfânta Maria. Când se recuperează zilele libere

calendar zi nationalaAngajaţii din sectorul bugetar vor avea o minivacanţă de cinci zile între 15 şi 19 august, după ce Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, o hotărâre ca zilele de 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare în sistemul public.

like facebook, stiri, botosani„Printr-o hotărâre, Guvernul a decis ca zilele de 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare în sistemul public. După cum ştiţi, ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, se sărbătoreşte anul acesta într-o zi de miercuri, aşadar următoarele două zile, joi şi vineri, vor fi libere. Excepţie fac locurile de muncă unde activitatea nu poate fi întreruptă, magistraţii şi personalul din instanţele judecătoreşti implicaţi în soluţionarea proceselor cu termene în zilele respective, 16 şi 17 august”, a declarat, la finalul şedinţei de Guvern, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Potrivit acestuia, cele două zile nelucrătoare vor fi recuperate fie pe 25 august şi pe 1 septembrie, adică în cele două zile de sâmbătă care urmează după minivacanţă, în regim de program normal, fie prin prelungirea programului de lucru până pe 7 septembrie, potrivit planificărilor.

De asemenea, în cele două zile, prin centrala Ministerului Finanţelor Publice, vor putea fi făcute operaţiuni de încasări şi plăţi, operaţiuni de plăţi privind serviciul datoriei publice, precum şi eventualele operaţiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria statului. Prin ordin al ministrului Finanţelor Publice poate fi stabilită şi desfăşurarea altor operaţiuni prin Trezoreria statului, dacă este cazul, a conchis purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, anterior, că Guvernul va decide ca zilele de 16 şi 17 august să fie declarate nelucrătoare pentru ca angajaţii din sectorul public să aibă ”o mică vacanţă” de Sfânta Maria.

”Avem o veste bună pentru angajaţii din sectorul public. Vor avea o mică vacanţă în a doua parte a lunii august pentru că ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, este zi liberă, stabilim ca şi 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare pentru a oferi astfel românilor câteva zile de odihnă”, a anunţat la începutul şedinţei de Guvern premieruol Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că fac excepţie locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, precum şi magistraţii şi personalul din instanţele judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 16 şi 17 august, dar şi participanţii la aceste procese.

Ziua de 15 august este declarată prin lege zi nelucrătoare, iar 16 şi 17 vor fi zile punte, astfel încât bugetarii vor avea cinci zile libere în perioada 15 -19 august.

Sursa: Mediafax

One thought on “Minivacanță de Sfânta Maria. Când se recuperează zilele libere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *