Îmbrăcăminte și bani confiscați de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în urma unei ample acțiuni

razie bazar TatiJoi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe raza judeţului Botoşani, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, traficului şi comerţului ilicit cu ţigarete, bunuri alimentare şi nealimentare.

Astfel, poliţiştii au verificat 18 unităţi economice iar ca urmare a neregulilor constatate au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale, conform Legii 12/1990 şi Legii 103/1992, valoarea totală a acestora depăşind 60.000 de lei.

like facebook, stiri, botosaniTotodată, aceştia au dispus confiscarea de bunuri( articole de îmbrăcăminte, jucării) şi numerar în valoare de peste 9.600 de lei.

În urma controlului efectuat la punctul de lucru al unei unităţi economice de pe raza municipiului Botoşani a fost identificată cantitatea de 142 de articole de îmbrăcăminte şi jucării, inscripţionate cu diferite mărci, similare celor înregistrate şi care prezentau indicii că sunt contrafăcute. Mai mult, reprezentantul legal al unităţii nu a putut prezenta documente care să ateste originalitatea produselor în cauză.

Totodată, cu ocazia verificărilor s-au constatat  nereguli referitoare la evidenţierea în actele contabile sau în alte documente a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi punerea în circulaţie de produse contrafăcute, în vederea luării măsurilor legale.

Produsele respective, în valoare de aproximativ 5.000 de lei au fost confiscate conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *