FOTO! Zeci de mămici s-au adunat în parcul ”Mihai Eminescu” pentru a susține beneficiile alăptării la sân a bebeluşilor

mame bebelusi alaptare sanDirecția de Sănătate Publică Botoșani, în parteneriat cu Secțiile Neonatologie și Obstetrica Ginecologie din Spitalul Județean „Mavromati” Botoșani, precum și două asociații, Sanatate pentru Mame si Sugari si Babywearing, marchează în perioada 1-7 August 2018, Săptămâna Mondială a Alăptării și organizează campania cu sloganul: „Alaptarea-fundament al vieții!”.

Cu această ocazie, joi a fost organizat un eveniment pentru a trage un semnal de alarmă privind lipsa tot mai mare de implicare a mamelor în alăptarea la sân a copiilor lor şi riscurile la care acestea se expun.

like facebook, stiri, botosaniAproape 50 de mămici din Botoşani au ieşit împreună cu copii în Parcul ”Mihai Eminescu” pentru conştientizarea beneficiilor alăptării la sân a bebeluşilor.

Stăm foarte prost la alăptare. La nivel european şi mondial, Romania este roz. Dar situaţia nu e roz. Roz înseamnă fără date. În 2011 aveam cea mai mica rată a alăptării în UE, de 12,6%, în condiţiile în care suntem pe primul loc la mortalitatea infantilă, iar în Africa,de exemplu, alăptarea este la 100%. Iar un mod de a reduce semnificativ mortalitatea infantilă este chiar alăptarea”, a precizat medicul specialist Carmen Zaboloteanu, şeful secţiei de neonatologie din cadrul Maternităţii Botoşani.

Reprezentanții Maternității Botoșani susțin că 90% dintre mămicile din Botoșani își alaptează copiii la externare, însă după o lună procentul scade la jumătate, de vină fiind atât educaţia, cât şi sfaturile greşite ale unor medici.

meme bebelusi alaptare

meme bebelusi alaptare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *