Nereguli descoperite de Curtea de Conturi la Primăria Botoșani

Primaria BotosaniFundația ”Solidaritatea”, înființată de fostul primar Ovidiu Portariuc, va trebui desființată. În urma unui control al Curții de Conturi, s-a constatat că Primăria Botoșani a cheltuit bani pentru înființarea acestei fundații în 2014, însă de atunci nu s-a făcut nimic, deși a fost înființată pentru activităţi caritabile în domeniul asistenţei sociale şi consiliere, dar şi pentru organizarea unor evenimente în vederea strângerii de fonduri. O altă neregulă depistată de inspectorii Curții de Conturi a vizat inoportunitatea unor cheltuieli făcute la Zona Metropolitană.

like facebook, stiri, botosaniDirectorul Curții de Conturi ne-a prezentat un draft de decizie și va trebui să luăm măsuri și să le ducem la îndeplinire. Avem niște lucruri pe care trebuie să le rezolvăm în timp și vom stabili măsuri pentru aceste lucruri. În ceea ce privește salariile, putem să vorbim de niște sporuri de la Teatrul ”Mihai Eminescu”, de inoportunitatea unor cheltuieli făcute la Zona metropolitană, de o greșeală făcută în momentul în care am înființat societăți ale Consiliului Local care trebuiau să fie societăți de întrajutorare. S-au înființat societățile în 2014 și nu s-a mai făcut nimic. S-au cheltuit banii și trebuie să le desființăm”, a menționat Flutur.

Primarul municipiului Botoșani a spus că va face public raportul Curții de Conturi, atunci când va intra în posesia acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *