Primarul Flutur: Nevoile noastre urgente pentru funcționare în momentul acesta se ridică la 10 milioane lei

catalin fluturReprezentanții Primăriei Botoșani au solicitat sprijin de la autoritățile centrale, la rectificare bugetară de luna aceasta. Primarul Cătălin Flutur a declarat că nevoile de funcționare ale municipalității se ridică la 10 milioane lei, fiind depusă în acest sens o solicitare de sprijin la Ministerul Finanțelor. De asemenea, edilul a solicitat și parlamentarilor să depună un amendament.

like facebook, stiri, botosaniAm spus de multe ori că sursele noastre sunt limitate datorită diverșilor factori care au apărut în cursul anului 2018, dar și din 2017. Avem un buget redus, un buget care nu ne acoperă nevoile mai ales că avem obligația să asigurăm funcționarea municipiului și ceea ce ne mai rămâne să folosim pentru dezvoltare. Posibilitățile de a dezvolta municipiului sunt reduse din cauza bugetului insuficient. Nici măcar nu am luat în calcul absolut toate sumele, iar nevoile noastre urgente pentru funcționare în momentul acesta, și nu o să avem banii aceștia niciodată, se ridică la 10 milioane lei. În primul rând am luat problemele noastre cele mai mari: diferența de subvenție la energia termică pe care nu am asigurat-o de la începutul anului, diferența de subvenție pentru transportul local, compensarea creșterilor în ceea ce privește consumuri în municipiul Botoșani, respectiv partea de energie electrică, la care adăugă celelalte creșteri care au apărut în cursul nului 2018 și o parte din 2017, că vorbim de apă, gaz. Sunt lucruri pe care noi nu le-am avut în calcul în momentul în care ne-am format bugetul pentru că nu știam ce creșteri vor fi și nu în ultimul rând vorbim de obligațiile noaste pe care le avem pentru acoperire cheltuielilor cu dobânzile aferente creditelor care există la primărie”, a menționat Flutur.

Primarul municipiului Botoșani spune că în cazul în care nu va primi bani la rectificarea bugetară, va fi nevoit să facă încă un credit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *