Taxa de salubrizare ar putea crește din nou

gunoi in Vama Stanca- BotosaniBotoșănenii ar putea să plătească mai mult pentru gunoiul menajer. Firma care administrează Depozitul ecologic de la Stăuceni, societatea Diasil Suceava, a solicitat majorarea tarifului de depozitare. Vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, susține că cererea operatorului este în analiză și că în ședința ordinară de Consiliu Județean din august va exista un proiect de hotărâre în acest sens.

Măsura va avea repercursiuni și asupra populației. La această dată, Diasil percepe 74 lei pe tona de deșeuri depozitată.

like facebookComisia de la nivelul CJ lucrează și analizează oportunitatea și legalitatea modificării tarifelor solicitate de operator. Dacă se găsește o formulă și vom avea un tarif pe care să-l îmbrățișeze și operatorul, în ședința ordinară din august vom intra cu un proiect de hotărâre. Operatorul are posibilitatea ca după primul an de contract să solicite o modificare a tarifului de depozitare, ca urmare a creșterii unor prețuri: carburanți, economie, salariul minim pe economie. A cerut această majorare.  De la creșterea taxei de depozitare, automat se va majora și tariful la gunoi”, a menționat Liviu Toma.

Cu această ocazie se va pune în discuție și necesitatea modificării programului de duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *