FOTO Primării verificate, pe timp de noapte, de şefii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

amarandei slincu verifcari uatHidrologii au transmis avertizări de Cod galben ăi Cod portocaliu pentru Siret şi Jijia, valabile de ieri. De astăzi, şi Prutul intră sub avertizare de tip Cod portocaliu.
Avertizările meteo au determinat vineri Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prezidat de prefectul Dan Şlincu, să emită o serie de recomandări şi reguli prin care să se preîntâmpine eventuale probleme cauzate de inundaţii.

like facebook, stiri, botosaniÎn acest sens, prefectul Dan Şlincu şi şeful ISU, col. Mihail- Cristian Amarandei, au trecut prin unităţile administrativ- teritoriale traversate de cele două râuri aflate sub incidenţa codurilor. În toate primăriile prin care au intrat, prefectul şi şeful ISU s-au întâlnit cu persoanele desemnate a îndeplini serviciul de permanenţă şi cu primari.

Reamintim că CJSU a dispus ieri UAT-urilor avertizate hidro-meteorologic să avertizeze populaţia să nu desfăşoare activităţi în zonele inundabile şi în luncile râurilor. De asemenea, operatorii economici care desfăşoară activităţi specifice în balastiere şi proprietarii de stâni din lunca râurilor trebuie să fie avertizaţi în privinţa codurilor instituite. Cursurile de apă avertizate trebuie să fie monitorizate permanent de către Serviciile Locale pentru Situaţii de Urgenţă, la fel şi podurile şi podeţele de pe acestea, în scopul evitării blocării lor cu plutitori, precum şi a zonelor în care este posibilă formarea torenţilor.
T
ot responsabilii locali trebuie să se asigure că forţele şi mijloacele de intervenţie sunt pregătite să acţioneze şi că spaţiile de refugiu şi traseele de evacuare sunt conforme, potrivit unui comunicat remis de Cancelaria prefectului.

4 (4)

slincu amarandei verificari uat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *