O fabrică din Botoșani a lansat pe piață una dintre cele mai moderne pompe. Patronii vor să își impună produsul pe piața externă

pompe irigatii, stiri, mecanex, botosaniO fabrică din Botoșani a lansat pe piață una dintre cele mai moderne pompe de irigații de pe piață, cu care patronatul vrea să se impună pe piața externă. De curând, compania botoșăneană Mecanex, al cărui acționar principal și director general este Ciprian Bidașcă, produce o nouă pompă, proiectată și produsă în totalitate de ea. Noul model, MEX MV 300, este o pompă verticală, multietajată, echipată cu un electromotor situat în partea superioară a agregatelor.

Noua pompă de apă MEX-MV 300 reprezintă cea mai inovatoare și versatilă soluție din momentul de față din domeniul pompelor și poate fi folosită în sistemele de irigații, în alimentarea cu apă a localităților și nu numai.

Pompele MEX-MV 300 sunt echipate cu motoare nemțești și sunt capabile să susțină debite de până la 1500 m3/h, pentru înălțimi de pompare de maximum 110 m.

Modelul MEX-MV 300 este destinat vehiculării apei curate, dar poate vehicula și apă ușor impurificată, cu suspensii solide până la maximum 300 mg/l.

like facebook, stiri, botosaniEste prima investiție în domeniul acesta care se face în România, indiferent de capital care este investit, străin sau român. Este o pompă care are niște parametri performanți. Putem concura cu el la orice nivel de tehnologie și de calitate. Este creată pentru agricultură, dar ea poate fi folosită și în alte domenii, cum ar fi regiile de apă. Momentan cu această pompă ne adresăm pieții din România, dar ne vom folosi furniyori europeni de pompă să o promovăm la nivel internațional”, a afirmat Ciprian Bidașcă.

Acesta are în vedere realizarea de noi pompe inovative cu care să cucerească piețele interne și internaționale.

Mecanex este singurul producător român de pompe industriale, activând de peste 45 de ani cu un portofoliu impresionant pe întreg teritoriul țării. Pe lângă proiectele din județul Botoșani, compania a mai câștigat, în asociere cu alți parteneri,  o serie de licitații pentru reabilitarea și modernizarea unor stații de pompare din județele Teleorman, Iași, Constanța șa.

De asemenea, firma Mecanex mai are în desfășurare proiecte pentru modernizarea sau adaptarea infrastructurii de irigații, pe măsura 4.3, în județele Botoșani, Arad, Iași etc.

Mecanex SA Botoșani este o firmă cu capital privat integral românesc, fondată în anul 1972. În prezent, acționarul majoritar este Ciprian Bidașcă, acesta ocupând și funcția de manager general al firmei care se află în zona industrială a orașului Botoșani, are aproximativ 140 de angajați și se întinde pe o suprafață de 45.000 mp.

În 2017, Mecanex a avut o crifră de afaceri de 9,6 milioane de lei, în creștere semnificativă față de 2016, când cifra de afaceri a fost de 7,5 milioane de lei. Anul trecut, firma lui Ciprian Bidașcă un număr mediu de 135 angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *