Nouă persoane au murit, în primele șase luni ale anului, în accidente rutiere în Botoşani

accident mortal2Poliţiştii rutieri au fost prezenţi zilnic pe principalele drumuri naţionale şi judeţene şi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze frecvent generatoare de accidente rutiere, cât  şi  pentru  îmbunătăţirea  stării  de  ordine  şi  disciplină  în  trafic.

like facebook, stiri, botosaniNerespectarea regimului legal de viteză și abaterile comise de pietoni şi biciclişti sunt principalele fapte de natură contravențională constatate.  Acestea au fost totodată și principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, în primele șase luni din an, pe raza judeţului botoşani înregistrându-se  cu 9,81 % mai multe astfel de evenimente faţă de perioada de referinţă a anului trecut, soldate cu decesul a 9 persoane, în scădere cu 30,76% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017. totodată şi numărul persoanelor rănite grav este în scădere cu un procent de 8,92.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere au fost intensificate controalele rutiere pe sectoarele de drum cu risc criminogen, fiind folosite atât efectivele de profil, cât şi lucrătorii nominalizaţi din cadrul posturilor de poliţie comunale, potrivit IPJ Botoșani.

One thought on “Nouă persoane au murit, în primele șase luni ale anului, în accidente rutiere în Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *