Au fost afișate notele la examenul de definitivare în învățământ. Șapte profesori au luat 10 la proba scrisă

examen profesoriMinisterul Educației a publicat rezultatele la proba scrisă a examenului de definitivare în învățământ. La nivelul județului Botoșani, au fost înscrise peste 200 cadre didactice, însă s-au prezentat doar 167. Șapte profesori botoșăneni au obținut nota maximă la examenul scris, însă sunt și profesori cu note de 3. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, 125 de candidați au reușit să ia note peste 8, procentul promovaților fiind de 74,85%, în timp ce 42 au avut note sub 8, fiind declarați nepromovați. De asemenea, cinci profesori au media 10 la definitivat.

like facebookCadrele didactice promovate  dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant şi poate intra pe o rută  de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Vezi aici notele candidaților!

Vezi aici statistica notelor!

One thought on “Au fost afișate notele la examenul de definitivare în învățământ. Șapte profesori au luat 10 la proba scrisă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com