Lucrări pe mai multe râuri din județ în vederea atenuării viiturilor. Care este zona cu cel mai mare risc de inundații din județul Botoșani

todireni, inundatii, stiri, botosaniMinisterul Apelor și Pădurilor va realiza în următorii doi ani o lucrare de 11 milioane lei în județul Botoșani, care are ca scop atenuarea viiturilor în mai multe localități. Este vorba de o lucrare pe acumularea râului Miletin, în vederea atenuării viiturilor în zona Cristești-Coșula-Copălău. Acea zonă afectată de inundații va beneficia de o acumulare permanentă și două acumulări nepermanente iar lucrările vor demara în primăvara anului viitor.

like facebook, stiri, botosaniSubsecretarul de stat în MAP, Dan Deleanu, a declarat că zona cu cel mai mare risc de inundații din județul Botoșani este zona râului Jijia. În acest sens, va fi derulat un proiect care vizează amenajarea râului Jijia pentru combaterea inundațiilor în județele Botoșani și Iași. Lucrarea a început în zona Șendriceni.

”Lucrarea a fost fazată pe POIM și va beneficia de fonduri europene în valoare de 111 milioane euro. Lucrarea se întinde pe o distanță de 165 km cu regularizare, va avea un volum de 41 milioane mc de acumulare și va asigura irigații pentru 500 hectare suprafață agricolă. Lucrările au început din zona Dorohoiului, din amonte. Am început cu 4,5 km de regularizare, continuăm cu acumularea nepermanentă de pe râul Buhai și coborâm cu regularizări pe 165 km: diguri, maluri. Lucrarea va fi la nivelul cerințelor comunității europene și va fi finalizată până în anul 2022. Capacitățile realizate până în anul 2018 sunt 21,4 km de regularizare. Lucrarea se va realiza pe loturi ”, a spus Deleanu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *