Grevă japoneză la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani

angajati primarie greva japoneza 1Personalul din unitățile subordonate Ministerului Tineretului si Sportului s-a aflat, joi, în grevă japoneză. Aceștia sunt nemulțumiți de discriminările salariale după aplicarea legii salarizării unitare. Angajatii au purtat banderole albe pe brat în semn de protest fata de situația salarizării din domeniile de activitate și nesoluționarea revendicărilor.

like facebookDe saptamana viitoare, vor avea loc  acțiuni de pichetări și strângerea de semnături pentru greva generala.

In repetate randuri, Sindicatul National Sport si Tineret a adus la cunostinta conducerii ministerului ca problemele de natura salariala sunt grave si ca trebuie gasite solutii in vederea inlaturarii discriminarilor, nemaifiind acceptate amanari si tergiversari. Tratamentul inegal si discriminatoriu legiferat prin adoptarea Legii-cadru nr. 153/2017 in ceea ce priveste salarizarea personalului din Sport si Tineret au determinat mentinerea celui mai scazut nivel de salarizare dintre toate categoriile de bugetari din Romania. Astfel, reincadrarea personalului si comprimarea a 70% din totalul salariilor la un cuantum de 1.300 lei net (1.100 lei net in cazul salariatilor din federatiile sportive nationale) nediferentiat pe functii, grade , trepte, gradatii, a dus la aparitia unor inechitati intre aceleasi categorii de personal”, se precizează într-un comunicat al Sindicatului Național Sport și Tineret.

Sindicaliștii susțin că 70% dintre salarii sunt egalizate la un cuantum de 1.300 de lei net, că angajatii din sport si tineret nu sunt incadrati diferentiat in functie de studii, functii, raspundere, vechime sau complexitatea muncii lor și că nu se acorda sporul – gradatia de vechime.

De asemenea, nu este platita munca in zilelele de sambata si duminica, sarbatorile legale si nici orele suplimentare,    nu se mai acorda sporul de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul national și că functiile specifice nu sunt incadrate corespunzator ( medic, asistent, kinetoterapeut, psiholog, maseur, sofer, receptioner, cameriste, profesor – antrenor.

Mai mult, începand cu  1 ianuarie 2018 antrenorilor cu sportivi la lotul national le-au scazut veniturile.

One thought on “Grevă japoneză la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *