Soluție împotriva crizei de muncitori! O cunoscută companie din Botoșani a angajat muncitori din Asia

vietnam, muncitori, stiri, tehnic asist, botosaniO cunoscută companie din Botosani a adoptat o măsură unică la nivel județean, pentru a combate criza de muncitori cu care se confruntă atât la nivel județean, cât și național. Ea a angajat, de curând, muncitori asiatici pentru a face față volumului de muncă pe care îl care ca urmare a contractelor aflate în derulare.

Societatea comercială Tehnic Asist SRL Botoșani a angajat, de la începutul lunii iulie, 30 de muncitori din Vietnam, pe care îi va folosi pe șantierele din județ. El vrea să crească cota de muncitori asiatici direct proporțional cu nevoile firmei.

like facebook, stiri, botosaniOmul de afaceri Mirel Vlas, cel care patronează Tehnic Asist, susține că soluția nu este mai ieftină, însă muncitorii vietnamezi, aduși printr-o firmă de recrutare, sunt singura soluție pentru a putea face față deficitului de personal.

„Muncitorii din Vietnam nu sunt mai ieftini. Sunt la fel de scumpi ca și românii, numai că nu prea ai cui să dai bani în România. La nivel de Botoșani suntem singurii, dar la nivel național este deja o practică”, a declarat Vlas.

Cea mai mare parte din muncitorii aduși de Tehnic Asist la Botoșani lucrează pe șantierul de la Flămânzi, unde compania botoșăneană execută lucrări de construcție rețele de apă și canalizare.

Aproape toți muncitorii vietnamezi sunt bărbați și lucrează în construcții. Singura femeie din Vietman adusă la Botoșani asigură întreținerea pensiunii Boema, care aparține tot lui Mirel Vlas.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *