Peste 20 de profesori s-au retras de la proba scrisă a examenului de definitivare în învățământ

examen profesoriUn număr de 203 profesori botoșăneni s-au înscris la examenul de definitivare în învățământ, însă la proba scrisă s-au prezentat doar 167.

23 de candidați s-au retras, iar 13 au absentat. Examenul a avut loc la Liceul cu Program Sportiv, fără incidente. Primele rezultate vor fi afişate în data de 24 iulie. Contestaţiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat,  în zilele de 24 iulie, după afişarea rezultatelor, şi 25 iulie, până la ora 14:00.  Rezultatele finale se afişează în data de 27 iulie 2018.

like facebookCadrele didactice promovate  dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant şi poate intra pe o rută  de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *