Pădurile prin care s-a plimbat Eminescu, cumpărate de o puternică firmă suedeză

curatenie la Lacul cu nuferi din IpotestiPădurile de la Ipotești prin care s-a plimbat Eminescu și în mijlocul cărora se află „Lacul cu nuferi” care l-a inspirat pe marele poet au fost cumpărate de o puternică firmă suedeză.

 Retailerul de mobilă Ikea a devenit proprietarul unor importante suprafețe de pădure în județul Botoșani, iar printre proprietăți se află și codrii lui Eminescu.

Marea cumpanie suedeză a achiziționat peste 400 de hectare de pădure pe raza comunei Mihai Eminescu, chiar în împrejurimile Lacului cu nuferi de la Ipotești, terenurile fiind administrate de o firmă privată.

Ikea a achiziţionat pădurile care au aparţinut Universităţii Harvard. like facebookPractic, Ikea a cumpărat în România 33.600 de hectare de pădure, de la o companie privată, terenurile aflându-se în judeţele Prahova, Buzău, Vrancea, Bihor, dar şi cele 3.700 de hectare din Botoşani.

Tranzacţia a survenit la scurt timp după scandalul imens de corupţie în care au fost implicaţi partenerii din Botoşani ai Universităţii Harvard, soţii Mariana şi Dragoş Lipan Secu, care au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare.

 

2 thoughts on “Pădurile prin care s-a plimbat Eminescu, cumpărate de o puternică firmă suedeză

  1. Mai ramane sufletul sa-l vindem…..in rest am dat totul….Ne meritam soarta pe care o avem. RUSINE SA NE FIE FATA DE STRAMOSI SI FATA DE GENERATIILE VIITOARE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *