VIDEO emoționant realizat de câțiva tineri botoșăneni în Anul Centenarului. „Vrem să arătăm că mai sunt tineri în România care încă țin la țara lor și nu sunt indiferenți”

tineri flamanzi, stiri, botosaniCâțiva tineri botoșăneni au realizat un clip emoționant dedicat Anului Centenarului. Este vorba despre un grup de tineri din Flămânzi, care au încercat, prin realizarea lor, să le amintească românilor de pretutindeni că România încă are valori pe care noi trebuie să le păstrăm și să le transmitem, așa cum au făcut strămoșii noștri.

like facebook, stiri, botosaniInterviurile au fost realizate la Muzeul Țăranului din Flămânzi, iar proiectul este organizat de Asociația Tineretul Ortodox Român- Flămânzi.

„Proiectul „România de ieri, azi și mâine. 100 de ani de la Marea Unire” a luat naștere în urma dorinței a mai multor tineri voluntari ai ONG-ului Asociația „Tineretul Ortodox Român”-filiala Flămânzi. Primele vise de a crea acest montaj video a apărut la jumătatea lunii mai, însă aceasta s-a putut finaliza de abia in iulie, când toți participanții si-au incheiat programul școlar și au putut să se implice. Ideea a apărut de la sine, la o simplă discuție, într-o duminică după masă, când toți cei de față ne gândeam ce am putea realiza în legătura cu Anul Centenarului, arătând că mai sunt tineri în România care încă țin la țara lor și nu sunt indiferenți, mai ales la acest mare eveniment istoric”, ne-au precizat reprezentanții Asociației.

La realizarea videoclipului au participat 12 doritori, dintre care 3 au fost inițiatorii proiectului, având vârste de la 15 ani până la 19 ,respectiv 25 de ani, toți fiind din Flămânzi, dar care studiează în Botoșani și Iași, la cele mai bune licee, cum ar fi Colegiul Mihai Eminescu din Botoșani și Colegiul Constantin Negruzzi din Iași.

„Filmarea a fost la Muzeul Țăranului din Flămânzi, zonă aleasă de comun acord deoarece este un loc ideal unde îți poți vorbi despre România, întru cadru în care aduce amine de străbunicii noștri,care au fost contemporani cu momentul Marii Uniri Scopul creării acestui videoclip este de a arăta pe mediul online că mai sunt tineri care încă știu istoria poporului nostru, știu suferințele strămoșilor noștri pentru ca azi să avem majoritatea regiunilor unite și că mândria de țară încă există printre tineri generației de astăzi. Totul a fost filmat intr-o zi, in aproximativ 7 ore, deoarece aparatura tehnică fusese împrumutată iar montajul aproximativ 9 zile, neluând în calcul zilele de pregătire a materialelor, a vestimentației și găsirea tuturor voluntarilor, care începuse de pe data de 13 iunie”, spun tinerii.

La acest proiect au participat: 1.Costiniuc Ancuța- 19 ani 2. Alexandrescu Iuliana- 18 ani 3. Andreea Hapău- 17 ani 4. Elena Didiliuc- 19 ani 5. Elisabeta Pîrtică- 19 ani 6. Gheorghe Nistor- 25 ani 7. Grigorie Pîjîn-17 ani 8. Ilinca Găitan- 15 ani 9. Leonard Mihai-17 ani 10. Călin Marinela-17ani 11. Roxana Bucatariu-16 ani 12. Teodora Prodan-16 ani.

Clipul a fost postat pe rețelele de socializare și face deja furori printre internauți din toată țara.

One thought on “VIDEO emoționant realizat de câțiva tineri botoșăneni în Anul Centenarului. „Vrem să arătăm că mai sunt tineri în România care încă țin la țara lor și nu sunt indiferenți”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *