20 de angajatori din Botoșani amendați de inspectorii muncii. Cei mai mulți țineau angajați „la negru”

angajatori amendat, stiri, botosani, itmInspectorii muncii botoșăneni au sancționat 20 de angajatori din Botoșani în urma unor controale efectuate în domeniul relaţiilor de muncă, în perioada 1 aprilie- 20 iunie.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Botoșani, în cadrul acţiunilor de control, au fost verificate 299 de unităţi. Pentru neconformităţile constatate, au fost sancţionaţi 20 angajatori, au fost dispuse 381 măsuri de remediere, au fost aplicate 27 sancţiuni contravenţionale, dintre care 14 amenzi în valoare totală de 465.000 lei şi 13 avertismente.

like facebook, stiri, botosaniÎn aceeași perioadă, au fost verificaţi din punct de vedere al modului în care respectă prevederile legale referitoare la încadrarea în muncă un număr de 294 agenţi economici, având 4861 salariaţi din care 2392 femei şi 3 minori cu vârsta cuprinsă între 15 – 18 ani, 11 angajatori fiind sancţionaţi pentru că foloseau muncă nedeclarată. În urma acestor verificări au fost aplicate 11 amenzi în valoare totală de 460.000 lei şi au fost dispuse 11 măsuri.

În acţiunile de control efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Botoşani, odată cu identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, prin tematica de control s-a urmărit şi evaluarea modului în care agenţii economici respectă dispoziţiile imperative ale Legii nr. 53/2003, referitoare la executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncă ale salariaţilor, precum si a altor acte normative din dreptul muncii. În acest sens, au fost aplicate 20 sancţiuni contravenţionale, 14 amenzi si 6 avertismente, valoarea amenzilor fiind de 465.000 lei”, susțin reprezentanții ITM.

One thought on “20 de angajatori din Botoșani amendați de inspectorii muncii. Cei mai mulți țineau angajați „la negru”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *