Recomandările polițiștilor pentru șoferii botoșăneni. Cum trebuie să circulați pe vreme rea

inundatii, politia, stiri, botosaniÎn contextul avertizărilor meteorologice Cod Galben de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică sub incidenţa cărora se regăseşte judeţul Botoşani, până în marți seară la ora 21.00, poliţiştii botoşăneni vor fi prezenţi la datorie şi pregătiţi să intervină alături de alte forţe ale MAI, autorităţi publice locale şi voluntari.

like facebook, stiri, botosaniPolițiștii vin cu o serie de recomandări pentru șoferi:

Astfel, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se informeze cu privire la starea vremii de pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi.

De asemenea, dacă pe anumite porţiuni de drum carosabilul este umed, circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă având în vedere că în astfel de condiţii este nevoie de o distanţă de frânare mai mare.

Totodată, apare şi riscul de acvaplanare, fenomen ce presupune apariţia unei pelicule de apă între carosabil şi roţi şi care poate să cauzeze derapajul autovehiculului.
Pentru a evita producerea unor evenimente rutiere nedorite, vă recomandăm să păstraţi o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul care circulă în faţa dumneavoastră, astfel încât să puteţi opri în condiţii de siguranţă.

Totodată, în condiţii de vreme nefavorabilă folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei şi asiguraţi funcţionarea optimă a ştergătoarelor de parbriz.

Precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. Efectuaţi manevrele în trafic sau depăşirea altor autovehicule numai după o asigurare temeinică.

În cazul în care vă deplasaţi în calitate de pieton, circulaţi numai pe trotuar şi traversaţi doar prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi doar după ce v-aţi asigurat că puteţi face acest lucru în condiţii de siguranţă.

Atragem atenţia participanţilor la trafic asupra necesităţii respectării indicaţiilor poliţiştilor rutieri aflaţi în teren, în cazul restricţionării sau interzicerii circulaţiei pe anumite sectoare de drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *