Tânăra de la Laurian, care a obținut 10 la bacalaureat, nici nu se gândește să studieze în străinătate. Îmi iubesc țara. Studiul aici rămâne pe primul loc

stiri, botosani, daria ichim (1)Tânăra de la Colegiul Național „A.T. Laurian”, care s-a alăturat celor trei elevi de la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, cu media 10 la bacalaureat, susține că nu își dorește să studieze în străinătate. Daria Ichim vrea să se înscrie la Facultatea de Litere, departamentul Limbi Moderne Aplicate din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, unde va studia franceza și germana.

Aceasta a reprezentat unica mea alegere, nicio clipă nu m-am gândit să aleg altă facultate sau alt oraș, nici măcar să plec în străinătate. Îmi iubesc țara și cred că atunci când stai să pui în balanță avantajele și dezavantajele, tot studiul aici rămâne pe primul loc,cel puțin în cazul meu”, ne-a spus tânăra.

Daria spune că nu este greu să obții note mari la examene, dar secretul este să nu lași totul pe ultima sută de metri.

like facebook, stiri, botosaniDin punctul meu de vedere, nu este greu să obții note mari la acest examen sau la oricare altul, ,,secretul”,dacă l-aș putea numi așa, este să înveți din timp, să nu lași totul pe ultimele luni. În rest, tot ce pot spune este că îmi place să învăț, să descopăr,iar materiile de examen m-au avantajat. În plus, am avut mereu parte de oamenii care au avut încredere în mine și m-au încurajat, iar acesta este un lucru extrem de important,pentru că au existat și momente de ezitări,de frică, mai ales la început. În final,ceea ce contează rămâne munca,munca continuă și încrederea în tine, că poți ajunge să obții un astfel de rezultat”, susține Daria.

stiri, botosani, daria ichim (2)Surprinzător sau nu, chiar dacă se numără printre cei mai buni elevi de liceu, cu media 10 la un examen atât de important, Daria susține că nu doar examenul de bacalaureat contează pentru a măsura nivelul de cunoștințe al unui elev.

„Eu cred (și știu) că există și în generația mea elevi care fac performanță,care obțin rezultate remarcabile la concursuri,olimpiade școlare și că nu doar examenul de bacalaureat contează pentru a măsura nivelul de cunoștințe al elevilor. Poate că pe unii nu i-au avantajat materiile de examen, poate unii s-au axat pe pregătirea pentru admitere, căci la unele facultăți nici nu contează media finală de la bac,ci doar examenul de admitere, iar pe alții nu i-a interesat pur și simplu să ia note mari. Ceea ce contează este că am colegi ce au făcut performanță în domeniile lor de interes și că nu doar media de la ,,examenul maturității” spune totul despre acel elev”, ne-a spus tânăra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *