Pagube de peste 16 milioane de lei din cauza inundațiilor, în județul Botoșani. Vezi care sunt cele mai afectate localități!

foto inundatii (2)La nivelul județului Botoșani a fost finalizată evaluarea pagubelor produse de inundațiile din perioada 28- 30 iunie. Potrivit prefectului județul Botoșani, Dan Șlincu, cele cinci comisii constituite la nivelul Instituției Prefectului au evaluat toate cele 54 de unități administrativ teritoriale, cu pagube din cauza furtunilor și inundațiilor.

„În total este vorba despre 16.010.189 de lei, pagube. Pe culturile agricole avem 557.446 de lei, iar pe partea de infrastructură 15.042.926 de lei. […] În cadrul ședinței de astăzi (n.r.luni) a comitetului județean pentru situații de urgență, am stabilit să solicităm cantitatea de 24.575 de litri de carburant de la Administrația Națională a Rezervelor statului necesară autorităților publice locale pentru a reabilita în regim de urgență drumurile comunale și drumurile sătești afectate de inundațiile din 28-30 iunie”, a precizat prefectul Botoșaniului.

like facebook, stiri, botosaniReprezentantul Guvernului în teritoriu susține că a primit mai multe solicitări în acest sens de la Comitetele locale pentru situații de urgență din 15 comune.

Totodată, comisia a stabilit că valoarea pagubelor produse locuințelor din județul Botoșani se ridică la 285.265 de lei.

În municipiul Botoșani, spre exemplu, pagubele se ridică la 2.743.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *