La 11 ani, o copilă din Botoșani este supranumită „Șarapova” Moldovei. Fata de 10 face naveta zilnic pentru a se antrena

Daria Chibarsina, stiri, botosaniDaria Ghibarsina, o copilă de numai 11 ani din judeţul Botoşani, este o adevărată speranţă a tenisului românesc. Deşi face naveta zilnic pentru a se antrena, peste 30 de kilometri, Daria Ghibarsina a reuşit să fie selecţionată în echipa naţională de tenis a României. Iar la şcoală are 10 pe linie, scrie Adevarul.
like facebook, stiri, botosani
În judeţul Botoşani, la graniţa Uniunii Europene cu Ucraina şi Republica Moldova, tenisul de câmp este un sport mai degrabă exotic şi inaccesibil din punct de vedere financiar, cu puţini practicanţi. De altfel, în municipiul Botoşani, cea mai dezvoltată localitate din judeţ, se află numai patru terenuri de tenis particulare deschise publicului larg.

Totodată, mare parte a populaţiei nu-şi permite luxul unor investiţii costisitoare în pregătirea copiilor pentru marea performanţă în tenis. Tocmai de aceea, Botoşaniul pare un loc în care tenisul de câmp este un soi de Cenuşăreasă a sporturilor. Cu toate acestea, la Dorohoi, al doilea municipiu al judeţului şi o localitate modestă, cu mai puţin de 30.000 de locuitori, se află o copilă de numai 11 ani şi jumătate, despre care localnicii pasionaţi de sportul alb spun cu mândrie că este o adevărată „Şarapova a Moldovei“.

Se numeşte Daria Ghibarsina, este elevă în clasa a V-a la Şcoala numărul 8 din Dorohoi şi este o adevărată speranţă a tenisului românesc în ciuda tuturor neajunsurilor.

Ambiţia este mai presus de orice la Daria. Atunci când iubeşti cu pasiune ceea ce faci şi crezi că nimic nu te poate opri, nu mai ai nevoie de nu ştiu ce baze de antrenament“, spune Tavi, unul dintre partenerii de antrenamente ai Dariei.

Fără rivală în Moldova La 11 ani şi jumătate, Daria Ghibarsina este o adevărată campioană. Are peste 28 de trofee obţinute şi este deja membră a echipei naţionale a României la tenis de câmp.

În Moldova bate tot. Nu prea are rival. Aşa am ajuns să participăm la turnee în Bucureşti cu rezultate deosebit de bune. În ultimii trei-patru ani a avut mereu clasări în primii opt la campionatele naţionale“, se mândreşte Dan Ghibarsina, tatăl tinerei.

Citeste mai mult: adev.ro/pbjked

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *