Peste 60 de noi cazuri de rujeolă, în ultima săptămână, în județul Botoșani

rujeola, stiri, botosaniPeste două sute de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, fără a fi înregistrate noi decese, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Cele mai multe s-au înregistrat în județul Botoșani, respectiv 64.

De asemenea,  45 de cazuri s-au înregistrat în municipiul Bucureşti, iar 23 de cazuri s-au confirmat în Suceava. În plus, au mai apărut îmbolnăviri în judeţele Teleorman (14), Călăraşi (13) şi Argeş (12). Mai puţin de 10 cazuri au apărut în Galaţi, Iaşi, Neamţ, Giurgiu, Buzău, Braşov, Satu Mare, Arad, Brăila, Ialomiţa şi Ilfov.

like facebook, stiri, botosaniRujeola sau pojarul este o infectie virala foarte contagioasa care apare ca o eruptie cutanata si care are simptome asemanatoare cu raceala. Boala este cauzata de Morbillivirus, din familia Paramyxovirus si se transmite pe calea aerului, prin tuse sau stranut.

Virusul rujeolic poate trai pana la doua ore pe diferite suprafete sau in aer si poate infecta 90% din persoanele sensibile. Inainte de crearea vaccinului impotriva rujeolei, boala afecta aproape fiecare persoana in timpul copilariei.

Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 parinți își vaccinează copiii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *