FOTO Lacul cu nuferi de la Ipotești, interzis turiștilor. Autocarele cu turiști fac cale întoarsă din cauza stării proaste a drumului

drum lacul cu nuferi , ipotesti, stiri, botosaniLacul cu nuferi de la Ipotești, care este unul dintre principalele obiective turistice cu adevărat importante din județul Botoșani, pare a fi interzis turiștilor.

Autocarele cu turiști fac cale întoarsă din cauza stării proaste a drumului care leagă localitatea Cătămărăști Valea de lacul lui Eminescu.

Consiliul Județean Botoșani, prin Memorialul Ipotești, a reabilitat aleea de acces de la parcare până la lac, a reabilitat podul, a igienizat zona, însă toate aceste lucrări sunt inutile, în condițiile în care drumul este aproape impracticabil.

like facebook, stiri, botosaniAm văzut foarte multe autocare care nu au putut să ajungă până la lac. Din cauza denivelărilor, există riscul ca autocarele să se răstoarne, așa că șoferii au dat cu spatele și au făcut cale întoarsă”, susține unul dintre localnici, care crede că Eminescu merită mai mult decât ceea ce se face pentru el.

drum lacul cu nuferi , ipotesti, stiri, botosaniDrumul care duce către lac aparține administrației locale din comuna Mihai Eminescu, care, însă, în ultimii 20 de ani nu a investit niciun leu în el.

La un moment dat, Consiliul Județean a avut intenția de a-l prelua și a-l include într-un traseu turistic, dar totul a rămas la stadiul de intenție.

Drumul respectiv este stricat complet pe o porțiune de circa 50 de metri, iar din cauza lui au avut loc și mai multe accidente ale căror victime au fost bicicliști. Unul dintre copii răniți a rămas cu un grad de handicap.

drum lacul cu nuferi , ipotesti, stiri, botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *