Curtea de Conturi a verificat Consiliul Județean și instituțiile din subordine. Vezi concluziile!

sediu, consiliul judetean, stiri, cj, botosaniCurtea de Conturi a verificat modul de cheltuire a banilor pe anul trecut atât la nivelul Consiliului Județean, cât și la nivelul instituțiilor din subordine, și a constatat și unele nereguli. Potrivit președintelui Consiliului Județean, Costică Macaleți, o decizie a Curții de Conturi a fost legată de albumele de promovare a județului, iar una a vizat drumurile județene, însă nu s-au imputat bani, ci s-au cerut doar documente.

like facebookControlul s-a finalizat sub auspicii bune, în sensul că nu au fost probleme ca în anii trecuți. Nu vreau să fac niciun fel de comparație. Au fost date două decizii: una legat de albumele de promovare a județului Botoșani, urmând ca cei de la contabilitate să facă documentele necesare, pentru că ele au existat, s-au dat cu diverse ocazii. De exemplu, președinții de consilii au primit 50 de albume și nu s-a făcut scăderea necesară la parte din ele. Mai este o decizie de la Direcția Județeană de Drumuri legat de necorelarea documentelor cu lucrările făcute în teren cu privire la calamitățile de anul trecut. Este o chestiune de acte. Nu a fost nimic deosebit sau ceva care să atragă imputări”, a precizat șeful Consiliului Județean.

Consiliul Judeţean a realizat  pe vremea lui Florin Țurcanu 1000 de albume foto în care este prezentat judeţul, costul unui exemplar ridicându-se atunci la 60 lei. Acestea au fost distribuite ministerelor, ambasadelor, oamenilor de afeceri cu scopul de a promova județul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *