Botoșăneni amendați de polițiștii locali, după ce au fost prinși fumând în baruri, respectiv în curtea unui spital

politist-localLa începutul acestei săptămâni, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială a Poliției Locale Botoșani, au desfășurat o acțiune, pe linia respectării prevederilor Legii nr. 349/2002 – pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Vizate au fost barurile dar și unitățile sanitare.

like facebook, suceava, news, stiriAstfel, au fost verificați, șapte agenți economici situați în diferite zone ale municipiului și aplicate trei sancțiuni contravenționale atât clienților, cât și agenților economici. În cazul unităților sanitare, o singură persoană a fost surprinsă în timp ce fuma în curtea Secției de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati, fiind dispusă sancționarea acesteia.

Având în vedere că legea interzice fumatul în spațiile publice închise, în unitățile sanitare și de învățământ, în locurile de joaca pentru copii precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului, având ca scop protejarea sănătății persoanelor de efectele nocive ale fumatului, prevenirea răspândirii fumatului în rândul minorilor și asigurarea unui nivel adecvat al calității vieții, polițiștii locali vor continua și în perioada următoare acțiunile pe această linie, vizate vor fi și locurile de joacă pentru copii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *