Haine pentru case de modă din Paris, Milano, făcute la Botoșani. Prada, Trusardi sau Maison Margiela sunt câteva dintre ele

prada, stiri, botosaniLa Botoșani se confecționează haine de lux pentru case de modă precum cele din Paris sau Milano. Potrivit profit.ro, Bulgaria, România și alte țări din Europa de Sud-Est țintesc extinderea pe piața articolelor de modă de lux, iar casele de modă din Paris și Milano mută o parte tot mai mare a producției în aceste state, în contextul în care trebuie să facă față cererii pentru un număr mai mare de colecții anuale, scrie Reuters.

De mult timp, mărcile mai accesibile produc genți, eșarfe, haine și încălțăminte în Europa de Sud-Est, însă, în ultima perioadă, marjele de profit s-au diminuat în contextul în care firmele din regiune concurează cu costurile reduse din China, Turcia sau Africa.

Pe de altă parte, sectorul de lux este așteptat să crească cu 5% în acest an, mai rapid decât piața de modă per ansamblu, ceea ce încurajează țările Europa de Sud-Est să se axeze pe atragerea clienților de pe acest segment. Social media promovează noi tendințe, astfel că producătorii de lux sunt nevoiți să lanseze colecții cu o frecvență mai mare decât în trecut.

Spre exemplu, Versace a declarat că o parte dintre colecțiile sale sunt fabricate în România și Bulgaria, iar Hugo Boss a afirmat că are parteneriate cu 6 furnizori bulgari.

like facebook, stiri, botosaniCosturile convenabile și proximitatea sunt doar două criterii folosite pentru alegerea furnizorilor; cerințele esențiale sunt calitatea, încrederea și codurile de conduită ale companiei”, spun reprezentanții Aramani, care au confirmat că au parteneri în Europa de Est.

Mihai Tincu la biroul Rapsodia Conf SA BotosaniMihai Tincu, director al Rapsodia Conf din Botoșani, unul dintre cei mai mari producători de haine din România, spune că realizează produse pentru case de modă de lux precum Prada sau Maison Margiela, iar comenzile sunt în creștere.

Contactați de Reuters, reprezentanții Prada au refuzat să comenteze, în timp ce Maison Margiela a declarat că 90% din produsele sale sunt fabricate în Italia, restul fiind realizate în alte țări, inclusiv România.

Tincu spune că firma lui nu este singura care produce pentru branduri de lux: „Sunt alte fabrici mai mici în județul Botoșani care fabrică toate tipurile de produse, de la tricouri la costume, pentru cele mai mari companii de modă din lume„.

 

One thought on “Haine pentru case de modă din Paris, Milano, făcute la Botoșani. Prada, Trusardi sau Maison Margiela sunt câteva dintre ele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *