Companii ajutate de stat să investească în zone mai puțin dezvoltate. Deputat: Vor avea și baza legală și ajutorul de la stat pentru a crea locuri de muncă și investiții în județul Botoșani

bogat cu bani multi, stiri, botosani, spalare de baniCompaniile care vor investi în zone ale țării mai puțin dezvoltate, implicit în județul Botoșani, vor beneficia de o schemă de ajutor de stat care poate ajunge până la 50% din valoarea investiţiei, a anunțat deputatul Marius Budăi. El spune că nu va exista o perioadă de depunere a proiectelor, acestea fiind depuse tot timpul, până la epuizarea bugetului.

like facebook, stiri, botosaniEste vorba de lansarea unei scheme de ajutor de stat în valoare de 1,8 miliarde lei pentru acele companii care investesc în zone mai puțin dezvoltate. Valoarea investiției totale va putea fi susținută 50% din bugetul de stat. Pentru acest an avem 636 milioane lei , suma putând fi majorată funcție de cerințe. Am micșorat și aici și am modificat schema de ajutor de stat lansată în 2014, în sensul că nu vom mai pune perioadă de depunere proiecte, ci se vor depune proiecte până la epuizarea sumei. În acest fel considerăm că mediul de afaceri din Botoșani și alte persoane din țară care vor să investească în județul Botoșani vor avea și baza legală și ajutorul de la stat pentru a crea noi locuri de muncă și noi investiții în județul Botoșani”, a spus Budăi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*