Viceprimarul Marian Murariu, raport la doi ani de activitate. Vezi investițiile realizate de viceprimar în municipiul Botoșani!

marian murariu doina federoviciViceprimarul municipiului Botoșani, Marian Murariu, și-a prezentat, vineri, raportul de activitate pe primii doi ani din mandat. Acesta a vorbit despre investițiile realizate pe străzile din municipiul Botoșani din jumătatea anului 2016 și până în prima jumătate a anului 2018, spunând că de unele lucrări este mândru cum au fost finalizate.

like facebook, stiri, botosaniViceprimarul a spus că a contribuit la lucrările realizate în 2016 la ansamblul Marchian. Este vorba de cvartalul cuprins între strada Marchian, Pietonalul Unirii, strada Dragoș Vodă și Bulevardul Mihai Eminescu, lucrare care a costat 1,2 milioane lei. De asemenea, s-a intervenit în Aleea Arcului, o zonă intens degradată,  unde s-au reabilitat trotuare, străzi, s-au creat noi locuri de parcare, apoi pe strada I.C. Brătianu, tronsonul situat între strada Petru Rareș și strada Eternității. În 2016, s-a reabilitat și o parcare la Liceul Pedagogic.

În 2017, s-au realizat lucrări pe Aleea Școlii, Aleea General Gheorghe Avbramescu, tronsonul cuprins între strada Octav Onicescu și strada Împărat Traian.

O altă lucrare mare unde s-a intervenit este Bulevardul George Enescu, tronsonul cuprins între Bulevardul Mihai Eminescu și Primăverii. Este o lucrare de care sunt foarte mândru. Strada Doboșari, tronsonul cuprins între Aleea Dimitrie Pompeiu și limita municipiului, ieșirea  din municipiu către comuna Roma, strada Adrian Adamiu, partea modernizată am reasfaltat-o. Practic este vorba de intrarea pe Adrian Adamiu din strada Manolești Deal către fostele cămine Condacia. Strada Gării a fost, de asemenea, complet reabilitată, arată foarte bine. În continuare este strada Aprodul Purice, tronsonul cuprins între strada Gării și strada Uzinei, strada Mihail Kogălniceanu, tronsonul cuprins între strada Bucovina și strada Primăverii. Am intrat în zona Asociație 4 unde am reabilitat două parcări mari, s-au reparat trotuare. O altă lucrare importantă a fost în cartierul Rapsodia, lucrare începută în 2017 și terminată la începutul lui 2018”, a menționat viceprimarul Murariu.

Anul acesta s-a intervenit pe strada Petru Rareș, tronsonul cuprins între strada Maior Ignat și Bulevardul Mihai Eminescu și s-a reabilitat  zona din spatele blocurilor K1, K2, K3.

În acest moment avem lucrări în curs de desfășurare pe strada Octav Băncilă, tronsul cuprins între Pietonalul Unirii și strada Octav Onicescu, lucrăm pe strada Teatrului și străduțele adiacen, lucrări în curs de derulare pe strada Hatman Arbore, tronsonul dintre strada Doboșari și strada Popăuți. Am început lucrările e reabilitare a străzii Trandafirilor”, a adăugat Murariu.

Viceprimarul a mai spus că a avut un rol la elaborarea a trei noi regulamente: un regulament de publicitate, un regulament de spargeri a carosabilului și un regulament de administrare a cimitirelor.

Pe partea de urbanism, în acești  doi ani s-au eliberat peste 1500 de certificate de urbanism, peste 700 de autorizații de construcții și peste 300 de autorizații pentru lucrări de racorduri și branșamente.

Patru lucrări mari au fost aprobate și se lucrează efectiv la ele, lucrări derulate de investitori privați, dar unde am avut un foarte mare aport împreună cu Serviciul Urbanism, pentru a îmbunătăți aspectul orașului în acea zonă și pentru fluidiza circulația și a crea noi locuri de parcare. Este vorba de blocul de pe strada Victoriei, vizavi de Modarom, un bloc deja terminat, pe strada Izvoarelor, un ansamblu de locuințe colective cu patru etaje, trei scări de bloc, Aleea General Ghe Avramescu- un bloc cu trei etaje precum și celebra lucrare denumită generic UGIRA, o lucrarea de aproximativ 7 milioane euro, unde vor fi 106 apartamente”, a completat viceprimarul.

Marian Murariu a mai spus că de când a venit la Primăria Botoșani a început o acțiune de inventariere și intabulare a terenurilor care aparțin municipalității și a contribuit la creșterea încasărilor în ceea ce privește taxele datorate de agenții economici.

 

 

One thought on “Viceprimarul Marian Murariu, raport la doi ani de activitate. Vezi investițiile realizate de viceprimar în municipiul Botoșani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *