FOTO & VIDEO Natura dezlănțuită la Botoșani. Case din mai multe localități, inundate (UPDATE)

inundatii Botosani, stiri, (3)Natura se dezlănțuie la Botoșani, județ aflat sub cod galben de furtuni. Mai multe localități au fost afectate de ploile torențiale de joi seară, dar și de vijelii.

Mai multe case și gospodării au fost inundate la Roșiori, Roma, Sulița, dar și în municipiul Botoșani, pe strada Armeană. De asemenea, mai sunt probleme în Zăicești, Cristești, Hilișeu Horia, Lunca.

La Roșiori, o capră și și 20 de găini au fost luate de viitură.  De asemenea, mai mulți copaci au fost doborâți de vânt.

like facebook, stiri, botosaniPână  la ora 20.00, ISU Botoșani a primit 35 de apeluri pentru a înlătura efectele fenomenelor meteo prognozate. Cele mai multe solicitări au fost în municipiul Botoșani.

Strada Împărat Traian cu Octav Onicescu a fost inundată. Șarpanta sediului Casei de Pensii a fost smulsă de vijelii, iar trei mașini au fost avariate.

UPDATE: Pompierii militari si voluntari intervin in 12 localitati din județ pentru înlăturarea efectelor generate de ploile abundente si vântul puternic ( evacuare apa din gospodării,  degajarea arbori,  acoperișuri).

Pana acum, s-a intervenit pentru 36 de solicitări in Sulița,  Botoșani,  Baluseni, Roma, Lunca, Braesti,  Dorohoi, Mihai Eminescu, Copalau,  Candesti, Todireni si  Raseuseni. Pentru coordonarea acțiunilor de intervenție, o echipă mixtă condusă de  președintele Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta,  prefectul județului, Dan Constantin Slincu, s -a deplasat în teren, în locurile unde au fost solicitate forțele de intervenție.

„Situatia este sub control. Se intevine cu toate forțele si mijloacele  necesare apartinand structurilor MAI locale  pentru restabilirea stării de normalitate. Nu au existat victime si nici situatiu in care sa nu se poată ajunge la solicitări” a declarat prefectul Dan Constantin Slincu, prefectul județului Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *