Primii chiriași evacuați din locuințele sociale pentru tulburarea liniștii și ordinii publice

centrul vechiEvacuarea va avea loc din locuințele sociale din Centrul Vechi, în cazul unor chiriași sancționati de nu mai puțin de trei ori pentru tulburarea liniștii publice. Măsura a fost cuprinsă în Regulamentul de organizare şi funcţionare a Serviciului public de administrare a fondului locativ şi spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, aprobat de consilierii locali anul trecut.

Săptămâna trecută a fost prima solicitare la Primăria Botoșani pentru Centrul istoric, acolo unde chiriașii au fost sancționați și adresele au ajuns la Locativa pentru a aface demersurile de evacuare, conform regulamentului pe care l-am propus. Iată că se văd rezultatele”, a declarat viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

like facebookPotrivit regulamentului, contractul va fi reziliar iar chiriașul evacuat din spațiul locativ, ”în cazul în care, pe parcursul derulării contractului, chiriaşul, membrii familiei sale sau alte persoane cărora acesta din urmă le-a îngăduit, în orice mod, folosirea, detinerea sau accesul în locuinţă, fie au un comportament care face imposibilă convieţuirea, fie împiedică folosirea normală a locuinţei, dacă aceste fapte au fost sancţionate cu amendă potrivit Legii 61/1991 de cel putin trei ori, iar sancţiunea contravenţională a rămas definitivă prin necontestare sau prin hotărârea instanţei„.

Măsura a fost luată pentru creşterea climatului de stabilitate şi siguranţă în zonele unde se află aceste locuințe sociale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *