O fetiţă de opt ani are nevoie urgentă de ajutor pentru a putea merge. Află povestea cutremurătoare a Elenei!

elena, apel umanitar, stiri, botosani, asociatia salveaza o inimaAsociaţia „Salvează o inimă” din Botoşani a lansat un apel umanitar pentru sprijinrea unei fetiţe care suferă de o afecţiune locomotorie, ea fiind diagnosticată cu „spina bifida sau mielomeningocel secundar acestei malformatii a mai aparut hidrocefalia, picior varus equin”.

Elena Spiridon are 8 anișori și de când a făcut prima oară cunoștință cu mama ei au și apărut primele probleme. La două ore de la naștere a fost trimisă de urgență la o clinica din Iași. Mămica, cu ochii în lacrimi, a rămas la Botoșani, fără să știe prea multe despre puiul ei, însă Elena trebuia operată urgent, în maxim 72 de ore de la naștere.

Cu toate că medicii din mai multe centre universitare care au văzut-o pe Elena au spus că nu va merge niciodată, părinții nu au renunțat. O doamnă doctor a spus mamei chiar că „este un copil handicapat pentru care statul cheltuie prea mulți bani”. Cu toate acestea au contactat un kinetoterapeut care a crezut în șansele Elenei și de la 6 luni până în prezent a lucrat și lucrează cu drag pentru ai contrazice pe medici. În urma ședințelor aproape zilnice de kinetoterapie care au dus la o evoluție bună a Elenei și a asigurărilor unui doctor inimos și profesionist, a apărut și Speranța.

like facebook, stiri, botosaniÎn sfârșit au găsit un medic care a spus că fetița va merge în urma unei operații. Nu va dansa ca o balerină, nu va face sport de performanță, dar se va descurca pentru ea. Tot ceea ce o desparte pe micuță de împlinirea acestui vis este operația de îndreptare a labei piciorului care va fi făcută la Clinica Ponderas din Bucuresti. Înaintea operației este necesară o serie nouă de ghipsuri pentru a se aduce laba piciorului cât mai aproape de poziția normală. Această serie de aproximativ 8 ghipsuri, schimbate săptămânal, va fi făcută la Clinica Recover din Bucuresti. După operație va urma un program de recuperare la alte clinici private pentru a-și întări musculatura și a învăța să meargă.

Costurile spitalicesti, de 8000 de Euro, depasesc posibilitatile familiei! Haideti sa ii intindem o mana de ajutor!

Donații se pot face:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Asociația “Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012 şi condusă de Vlad Placintă, a reușit să salveze, până în prezent, peste 250 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 60.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații de peste 2.700.000 de Euro şi din campanii de SMS, de peste 610.000 de Euro.

Pentru merite deosebite, Asociatia „Salveaza o inima” a fost nominalizata la:

  • Gala Societatii Civile 2016 – Proiectul international „Save a heart”
  • Gala Societatii Civile 2017 – Proiectul international „You’ll never walk alone”
  • Gala „Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” 2016 – sectiunea „Dezvoltarea Societatii”
  • Gala „Oamenii Timpului” 2015 – sectiunea „Societatea civila”
  • Gala „Oameni pentru Oameni” 2014, 2015, 2016

 

2 thoughts on “O fetiţă de opt ani are nevoie urgentă de ajutor pentru a putea merge. Află povestea cutremurătoare a Elenei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *