Om de afaceri: În zece ani, dacă funcționăm ca acuma, Botoșaniul va fi un oraș de trei-patru magazine mari

bogdan puscas achizitii publiceUn cunoscut om de afaceri din municipiul Botoșani a tras un semnal de alarmă la întâlnirea  cu președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Bogdan Pușcaș, cu privire la forța de muncă. Valeriu Iftime, care este și președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, a spus că salariile sunt prea mici și că în viitorul apropiat fabricile care lucrează în sitem lohn vor rămâne fără angajați.

like facebook, stiri, botosaniÎn opinia omului de afaceri, creșterea salariului minim pe economie nu a rezolvat problema forței de muncă și că exodul românilor către străinătate ar putea fi oprit în momentul în care salariul minim ar fi ridicat la 1000 euro pe lună. Iftime a spus că inclusiv licitațiile ar trebui să fie adjudecate cu un preț mediu și nu cu un preț minim sau maxim și să existe o manoperă pentru muncitori, care sunt prost plătiți.

Vor pleca toate lohn-urile, pentru că aceste femei pe care noi le chinuim cu 1000 și ceva de lei pe lună nu or să mai muncească așa. Dacă nu suntem foarte conștienți… Eu vă spun că salariul minim îl ridicăm la 1000 euro și nu o să moară țara. Cei care au soluții vor găsi soluții, care nu au soluții vor pleca. Nu putem să ne batem joc de forța de muncă, pentru că vă garantez că ne întâlnim în luna octombrie și o să plângem toți, că din toate contractele pe care le-ați angajat nu o să aveți niciunul terminat. Fără un agent economic sănătos, orice oraș se închide. Vă garantez că în zece ani, dacă funcționăm ca acuma, Botoșaniul va fi un oraș de trei-patru magazine mari, că nu ai de unde. Am făcut un sondaj de opinie în rândul tinerilor vizavi de intenția de a rămâne în Botoșani pe 1000 de subiecți și este sub 2%. Dacă vă uitați la intenția de a reveni în Botoșani a oamenilor cu studii superioare, o să vă speriați. Fără valori nu putem trăi. Iar valorile dacă nu sunt plătite pleacă”, a spus Iftime. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *