FOTO Primari, oameni de afaceri și șefi de instituții publice la întâlnirea cu președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice

bogdan puscas achizitii publiceZeci de persoane, primari, oameni de afaceri, parlamentari și șefi de instituții publice au participat, vineri, la întâlnirea cu președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Bogdan Pușcaș. Acesta a prezentat noile prevederi care au fost adoptate de Guvern pentru simplificarea legii achizițiilor publice. La această dezbatere a mai participat prefectul Dan Șlincu, președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, Valeriu Iftime și primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.

Primarii din județ au prezentat problemele pe care le întâmpină cu licitațiile publice.

like facebookDirectorul Camerei de Comerț Botoșani, Valeriu Iftime, a propus ca licitațiile să fie adjudecate cu un preț mediu și nu cu un preț minim sau maxim și să existe o manoperă pentru muncitori. El a apreciat totodată că România trăiește un ”noroc unic” prin fondurile europene pe care le primește.

Domnul deputat (nr. Marius Budăi) , cel puțin până la momentul acesta este omul care m-a boxat, m-a întrebat de cele mai multe ori ce se întâmplă cu mediul de afaceri din Botoșani și dacă avei idei. Idei nu avem, pentru că știți foarte bine că toți plângem, dar dacă ar fi cineva să creioneze Legea achizițiilor publice, o să vedeți că toți din sala aceasta nu scoatem o idee coerentă. Toți știm că e prost, toți știm că nu funcționează, dar nu am văzut la cineva o idee foarte clară, că așa trebuie să facem, că așa trebuie să arate legea în România ca să funcționeze fără impedimente. Este bine că apare o lege nouă, o să vedem cum se așează ea pe piață, pentru că din nefericire apar multe reglementări fără ca mediul de afaceri să fie consultat direct. Cea mai grea problemă a României astăzi este forța de muncă. Curg peste 200 de licitații pe SEAP, dar în septembrie vom plângem mai mult ca astăzi: o să avem contracte fără ca cineva să le poată executa”, a menționat Iftime.

Președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Bogdan Pușcaș, le-a spus celor prezenți că Legea achizițiilor publice a fost simplificată și a prezentat noutățile.

Am considerat că am ajuns la maturitatea la care să cam segregăm timpul de control și să mai dăm fiecăruia ce e a lui și să răspundă pentru ce face. Și am decis că vom păstra această activitate de control ex -ante cu emiterea de avize conforme, adică cu asumarea răspunderii și din partea noastră. Dacă tot suntem parteneri pe drumul aceasta, haideți să fim parteneri și când luăm o decizie și când ne asumăm răspunderea. Să nu rămâneți dvs. singuri în fața celorlalți, dând, într-adevăr, Curții de Conturi controlul ex-post, ceea ce se întâmplă după ce ați semnat contractul de achiziție publică, modul de cheltuire a banilor”, a declarat Bogdan Pușcaș.

 

primari la intalnirea cu bogdan puscas1

primari la intalnirea cu bogdan puscas

catalin flutur achizitii publice

One thought on “FOTO Primari, oameni de afaceri și șefi de instituții publice la întâlnirea cu președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *