Chiriașii din Centrul Vechi ar putea fi evacuați. Locuințele sociale vor fi transformate în locuințe de serviciu

cladiri din Centrul Vechi ale Rapsodia Conf SA BotosaniViceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, propune transformarea locuințelor sociale din Centrul Vechi în locuințe de serviciu pentru angajații din Primăria Botoșani și instituțiile din subordine. El spune că acei chiriași din Centrul vechi ar urma să fie mutați în alte locuințe sociale. Este vorba de câteva zeci de familii, care vor fi evacuate după expirarea contractului cu Locativa.

like facebookAm văzut, din păcate, că faptele antisociale sunt constatate în continuare în acea zonă, să modific statutul locuințelor din Centrul istoric, care să nu mai fie locuințe sociale, ci locuințe de serviciu. Asta nu înseamnă o evacuare imediată a celor care sunt în Centrul istoric. Pot rămâne acolo până la terminarea contractului, urmând ca dacă se încadrează să primească prin repartiții alte locuințe în alte zone ale orașului, pentru că Centru istoric nu trebuie să fie reprezentant de o zonă socială. Trebuie verificat statutul chiriaților, iar în urma analizei pe care o voi face și în urma consultării cu colegii, voi decide dacă demarez această inițiativă”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

O astfel de inițiativă a fost și pe vremea primarului Ovidiu Portariuc, însă a rămas doar la faza de declarație.

 

2 thoughts on “Chiriașii din Centrul Vechi ar putea fi evacuați. Locuințele sociale vor fi transformate în locuințe de serviciu

  1. Ar fi bine… Să construiască locuințe sociale undeva pe la marginea orașului cum s-a procedat și la Dorohoi – cartierul supranumit „Catanga” :)) (deși cam târziu, abia după ce au distrus centrul vechi…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *