Județele cu cea mai mare rată de promovabilitate la Evaluarea Națională. Pe ce loc se situează Botoșaniul

REZULTATE EVALUARE 2012Ministerul Educaţiei a centralizat rezultatele la Evaluarea Naţională, judeţele cu cea mai mare rată de promovabilitate fiind Brăila, cu 89,5% , Cluj  cu 87,8% şi Prahova cu 86,7%.

La Botoşani rata de promovare este de 69,3%, în condiţiile în care rata naţională este de 73,5%. Astfel că Botoșaniul se situează pe poziția 28 în clasamentul național.

like facebook, stiri, botosaniNu mai puțin de 489 de contestații au fost depuse la Evaluarea Națională la nivelul județului Botoșani, potrivit Inspectoratului Școlar Județean. La Limba română au fost contestate notele la 489 de lucrări, în timp ce la matematică notele la 243 lucrări. Anul trecut, numărul contestațiilor a fost în jumătate la cel înregistrat în acest an.

Rezultatele finale vor fi afişate în data de 23 iunie. Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

One thought on “Județele cu cea mai mare rată de promovabilitate la Evaluarea Națională. Pe ce loc se situează Botoșaniul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *