Deputat PSD Mihaela Huncă: „Investiția în educarea și pregătirea angajaților români este soluția principală pentru a diminua lipsa forței de muncă calificate din țara noastră”

mihaela hunca, stiri, deputat, psd, botosaniParlamentarul social-democrat botoșănean Mihael Huncă, secretar al Comisiei pentru învățământ, tineret și sport din Camera Deputaților a declarat marţi că pentru a se rezolva problema lipsei forței de muncă calificate din țara noastră este nevoie de adoptarea unui plan riguros de educare și pregătire a angajațiilor din partea mediului de afaceri în colaborare cu statul.

În orice industrie, cunoștințele dublate de talent reprezintă calea spre succes în carieră. În opinia mea, răspunsul la actuala criză de forță de muncă din domeniul construcțiilor și tursimului în special, dar și din alte domenii de activitate îl reprezintă programele de dezvoltare personală. Acestea sunt cheia atragerii persoanelor potrivite către locurile de muncă pentru care există un deficit în prezent. Recrutarea celor mai buni candidați este un bun inceput, însă neinstruirea acestora poate avea rezultate dezastruoase în ceea ce priveste realizarea proiectelor companiilor care au nevoie de forță de muncă specializată. De aceea, consider că investiția în educarea și pregătirea angajaților este o oportunitate pe care antreprenorii de astăzi nu ar trebui să își permită să o ignore”, a declarat Mihaela Huncă.

Toate analizele economice la nivel european și internațional recente arată că este o criză a forței de muncă în majoritatea industriilor. Această problemă nu privește doar țara noastră, ci este una de actualitate și în țările din Vestul Europei sau Statele Unite ale Americii. Peste tot în lume, în acest moment, poate fi observată o scădere a numărului de persoane educate și calificate din mai multe domenii, în condițiile în care cea mai mare generație din istorie se pregătește să iasă din câmpul muncii și să se pensioneze.

În toate domeniile de activitate, drumul începe din stadiul de practică, continuă cu o diplomă de studii și se încheie cu un certificat de expert. Astfel, pentru a încuraja urmarea unei cariere în special în specializările unde există în prezent un deficit de forță de muncă, cum este industria construcțiilor, este nevoie să se dezvolte cât mai multe programe de ucenicie, din care să poată răsări viitorii meseriași calificați. Astfel, prin realizarea de investiții în educarea și pregătirea absolvenților, prin implicarea activă în formarea lor profesională, antreprenorii își pot atingele obiectiele pe care și le-au stabilit. Așadar companiile, în special cele autohtone trebuie să înțeleagă că pregătirea angajaților și dezvoltarea personală a acestora reprezintă un obiectiv strategic pentru activitatea lor. Desigur, totul depinde și de dorința viitorilor angajați de a evolua din punct de vedere profesional. Guvernarea PSD a început acest demers prin creșterea finanțărilor destinate creării de noi locuri de muncă pentru calificarea ucenicilor și pentru efectuarea stagiului de către absolvenţii de învăţământ superior”, a subliniat deputatul social-democrat.

 

2 thoughts on “Deputat PSD Mihaela Huncă: „Investiția în educarea și pregătirea angajaților români este soluția principală pentru a diminua lipsa forței de muncă calificate din țara noastră”

  1. Gresiti profund pentru ca incercati sa tratati efectul, nu cauza. Solutia cea mai buna si cea mai fireasca ar fi ca dumneavoastra personal, impreuna cu ceilalti parlamentari PSD, sa nu mai sustineti un guvern de infractori! Tinerii vor avea un viitor in tara lor si nu se vor mai gandi sa emigreze in masa, provocand criza de care pomeniti. Pana atunci, sunteti direct raspunzatoare pentru haosul total in care ati adus aceasta tara.

  2. Aseara ati votat ligiferarea hotiei, cot la cot cu ceilalti psd-isti din Botosani. Soptica, marele „opozant” pnl-ist a lipsit de la vot… Asta trebuie sa stie romanii! Restul e gargara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *