Una dintre cele mai mari fabrici pe care le-a avut Botoşaniul nu va mai exista nici măcar cu numele

strungar, stiri, botosaniUna dintre cele mai mari fabrici pe care le-a avut judeţul Botoşani nu va mai exista nici măcar cu numele. Fosta Întreprindere pentru Mecanizarea Agriculturii şi Industrie Alimentară (IMAIA), care, înainte de 1989, avea peste 1.000 de salariaţi, va fi dizolvată.

Oficiul Registrului Comerţului a cerut Tribunalului Botoşani dizolvarea societăţii comerciale Forma SA Botoşani. Acţiunea a fost depusă la instanţă pe 12 iunie, la aproape patru ani după ce fabrica botoşăneană a fost rasă efectiv de faţa pământului.

like facebook, stiri, botosaniIndienii care au cumpărat-o au decis, demolarea tuturor halelor de producţie, lăsând în urmă doar impresionante cantităţi de moloz.

Forma SA, care deţinea hale de producţie de peste 30.000 de metri pătraţi, a produs utilaje agricole şi piese de schimb pentru acestea. la sfârşitul anilor 90, fabrica botoşăneană a produs, pentru o scurtă perioadă, şi un tractor de mică putere.

3 thoughts on “Una dintre cele mai mari fabrici pe care le-a avut Botoşaniul nu va mai exista nici măcar cu numele

  1. Cine a vandut fabrica IMAIA Botosani indienilor sa fie condamnat(ti) pe viata si confiscata(te) averea(rele) indiferent de numarul celor care au condus si patronat aceasta fabrica! Acum se va vedea daca avem justitie sau nu avem!!!

  2. Alo, alo … Usor cu justitia. Toate fabricile si combinatele au fost date pe tava strainilor pentru a putea intra in UE. Conditia a fost sa privatizam totul. Asa ca ciocu’ mic. La “Etalia” sau “Spanea” la munca sa o duca ei bine iar noi sa le fim slugi. Vad ca nici acuma multi nu se trezesc si vor Shenghen cu orice pret. Numai ca pentru asta trebuie dat olandezilor Portul Constanta si Centrala Nucleara de la Cernavoda la nemti. Ca atit mai avem ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com