Primarul municipiului Botoșani: Nu mai avem bani de combustibil să tăiem iarba în oraș, să udăm florile sau să dăm celor de la Poliția Locală să patruleze

primarul catalin fluturPrimăria municipiului Botoșani se află într-o situație critică din punct de vedere financiar. Primarul Cătălin Flutur a declarat că municipalitatea va trebui să facă un împrumut pentru a acoperi nevoile importante pe dezvoltare, menționând totodată că la această dată nu mai sunt bani nici măcar pentru combustibil.

Vom fi nevoiți să facem un credit, pentru că nu mai avem bani de combustibil. Nu mai avem bani de combustibil să tăiem iarba în oraș, să udăm florile sau să dăm celor de la Poliția Locală să patruleze cu mașina în oraș. Toată lumea cere intervenția Poliției Locale, iar o mașină are bani doar pentru 25 de km pe zi. Singura noastră șansă este să facem un credit, un credit pentru nevoile importante pe dezvoltare: utilitățile pentru blocurile de locuințele ANL de pe Șoseaua Iașului, să înapoiem banii cheltuiți la teatru și pe care i-am pierdut prin fonduri europene, bani pentru utilități la Spitalul de boli paleative, la locuințele sociale din Cișmea, pentru asigurarea plății salariilor până la sfârșitul anului și pentru cheltuielile curente. Noi ne-am programat niște bani pentru energie electrică, dar facturile sunt mult mai mari, ne-am programat bani pentru consumul de apă, dar facturile sunt mult mai mari”, a menționat Cătălin Flutur.

Edilul municipiului Botoșani anticipează că problemele cele mai mari vor apărea din luna septembrie, când vor înregistra minusuri la mai multe capitole din buget.

Nu este bine. Este ceea ce anticipam și o să spun că luna septembrie va fi un fel de început al sfârșitului. Știu despre ce vorbesc, văd bugete, știu ce se întâmplă, sunt lucruri care nu știu cum le vom putea întoarce. Văd tot felul de scuze, de interviuri și de oameni care pe lângă faptul că nu înțeleg nimic, doar își dau cu părerea. Creșterea ROBOR este o calamitate pentru absolut toți cei care au credite. Și aud discuții despre acest ROBOR de la oameni care nu pricep nimic. Una era să ai ROBOR plus 2,5, plus 1,75 și alta este să ai ROBOR plus 0,75 cât am obținut noi la un moment dat. S-a făcut în așa fel încât câștigurile de etapă să nu se termine și în câștigul final”, a adăugat Flutur.

 

8 thoughts on “Primarul municipiului Botoșani: Nu mai avem bani de combustibil să tăiem iarba în oraș, să udăm florile sau să dăm celor de la Poliția Locală să patruleze

 1. bai nea primaru mai u7mbla in stufoasa schema a personalului din subordine si mai tempereaza cresterile salariale unde ati luat cam mazimum din ce se putea si sa iesiti macar ban pe ban caci departe gandul de profit la cei politici…sunteti programati sa cheltuiti si ce nu aveti…ca de ex. un nou credit…de unde si pana unde atata disponibilitate,caci acasa la tine nu ai proceda astfel…mama voastra de jigodii…

 2. Si nu va da prin cap sa mariti taxele si impozitele?
  Sau asta-i o pastila aruncata sa vedeti comentariile si pe urma faceti ce stiti cel mai bine ,adica mariri de taxe si impozite.
  Puteti sa le mariti cat de mult vreti ca sa aveti si de prime si distractii zilele orasului etc.
  Despre curatenie in oras lasati ca poate bate vantul si aduna gunoiul.

 3. aveti asistati sociali. scoate-ti- i la munca.. ca oricum ii platiti si nu cosuma benzina.
  cat despre salarii ca nu aveti bani sa le platiti.. cu cat % au crescut in ultimul timp? poate ne spuneti si asta.. nesimtitilor..

 4. Cand ați mărit salariile nejustificat nu ați luat in calcul colapsul financiar? Ati mărit impozitele ,taxele doar pt a putea sa va majorati salariile? Ce face un “politist”local de beneficiaza de un salariu de peste 4000 lei lunar ? Care sunt riscurile la care se supune si responsabilitatile ? Platim cel mai mare pret pt gunoi.. apa si caldura.. prea mulți directori cu salarii prea mari pt un oras așa mic..

 5. Mai trimiteți inspectorii de la economic pe jos, sa mai lase dusterul căci sunt așa de încrezuți ca nu le ajungi la nas nici cu scara de la pompieri. Mai ales la ăla cu tunsoarea stil Guta.

 6. Nu-i problema, pt ca locuri caldute mai sunt, vad ca angajari se fac intr-o veselie, sa fie salarii ca restu’ nu conteaza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*