Sute de elevi de clasa VIII-a nu vor participa la Evaluarea Națională. Vezi motivul!

examen eleviPeste 3900 de elevi de clasa VIII-a din județul Botoșani vor susține Evaluarea Națională, a anunțat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Gabriel Hârtie. Evaluarea Naţională începe pe 11 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, iar în 13 iunie se va susţine proba scrisă la matematică. În clasa VIII-a au fost 4.589 elevi, ceea ce înseamnă că aproximativ 600 de elevi nu vor participa la examen, fie datorită situațiilor școlare neîncheiate, fie nu mai doresc să continue școala.

like facebookCele două probe scrise se vor desfășura în 104 centre de examen, iar pe lângă aceste centre am mai stabilit și patru centre zonale de evaluare, unități de învățământ unde se va corecta lucrările. Și în anii precedenți, lucrările elevilor din județul Botoșani vor fi duse în alt județ din țară, județ pe care îl va stabili Ministerul Educației, iar în cele patru centre pe care le organizează Botoșaniul, se vor corecta lucrări venite din alt județ”, a declarat Gabriel Hârtie.

Primele rezultate vor fi afişate în 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 14.00 – 19.00. Soluţionarea contestaţiilor este programată între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 23 iunie.

La admiterea la liceu, va conta în proporţie de 80 la sută media generală de la Evaluarea Naţională şi 20 la sută media generală de absolvire a claselor V – VIII.

Pentru admiterea din acest an au fost alocate 4532 locuri, din care 826 locuri la învățământul profesional de stat, 112 pentru învățământul profesional particular și 1428 pentru învățământul liceal filiera tehnologică, 1848 de locuri pentru învățământul liceal filiera teoretică, 308 locuri pentru învățământul liceal-filiera vocațională și 10 locuri pentru învățământul dual.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *