FOTO Protest pentru salarii în fața Prefecturii. Angajat din învățământ: Plecăm ultimii din școală și nu avem niciun drept

protest pichetare invatamant 1Aproximativ 100 de angajați din învățământul botoșănean au pichetat, vineri, sediul Prefecturii. Personalul nedidactic a cerut majorarea salariilor, asemeni profesorilor, cu 20%.  Oamenii spun că sunt primii care deschid școlile și ultimii care le închid și, în ciuda acestui fapt, primesc salariul minim pe economie.

Protestul a fost organizat de Liga Sindicatelor din Învățământ Botoșani. Liderul LSI Botoșani spune că nu este normal ca toți cei care fac parte din categoria personalului nedidatic să fie salarizați la fel, la salariul minim, ci diferențiat.

like facebookRevendicările se referă la acordarea majorării salariale și personalului nedidactic, Aceștia sunt colegii noștri, colegi fără de care activitatea unităților de învățământ nu poate avea loc. Munca lor este la fel de importantă ca toate muncile care sunt în școala românească. În al doilea rând, cerem deblocarea aplicării regulamentului de sporuri, pentru că la ora actuală acest regulament nu se aplică și niciun angajat din învățământ nu primește niciun spor, iar Guvernul a dat două hotărâri care să creeze cadrul acordării acestui regulament de sporuri. Nu s-a întâmplat nimic, unitățile nu au expertizat locurile de muncă, nu au pus în aplicare hotărârea Guvernului. Șefii de instituții nu respectă hotărârea Guvernului. O altă revendicare este elaborarea Nomenclatorului de boli profesionale. Astăzi, dacă în învățământ o persoană suferă de o boală dobândită în urma activității profesionale, el rămâne pe drumuri”, a menționat Axinte.

Printre protestatari s-au numărat și femeile de serviciu din școli. Acestea au acuzat faptul

Am făcut dimineață curățenie și am venit la protest. Am lăsat să se vadă că nu se poate fără femeile de serviciu. Chiar dacă suntem la munca de jos, pentru că de fiecare dată ni s-a spus că nu avem drepturi pentru că suntem cei mici, nici fără noi nu se poate. Copiii au nevoie de curățenie. În fiecare zi noi venim înaintea tuturor, noi deschidem școlile și le închidem. Plecăm ultimii din școală și nu avem niciun drept”, a declarat o angajată.

protest pichetare invatamant

protest pichetare invatamant 2

2 thoughts on “FOTO Protest pentru salarii în fața Prefecturii. Angajat din învățământ: Plecăm ultimii din școală și nu avem niciun drept

  1. Mai lasati-o balta, profesorilor! Incasati lunar o caruta de bani si nu va mai ajunge?? Nu ar fi bine sa organizati un protest impotriva colegilor care ,,se fac ca asigura instruirea elevilor” ?? Pentru ca voi sunteti principalii vinovati pentru gradul scazut de cunostinte acumulat de elevi. Acesta-i adevarul!.

    1. Cititi articolul in integralitatea lui…e vorba de un protest al personalului nedidactic. Nu cred ca femeia de serviciu e responsabila cu educatia elevilor . Cititi , intelegeti ce cititi si apoi comentati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *