Lucrări de decolmatare la canalele de irigaţii din zona Ripiceni- Stânca. Ministrul Daea: Trebuie să aducem salariați din mai multe județe pentru a putea defrișa vegetația forestieră

canal irigatii ripiceni stancaMinistrul agriculturii, Petre Daea, a acuzat faptul că sistemele de irigații au fost distruse și abandonate. El a vizitat, miercuri, și canalele de irigaţii din zona Ripiceni- Stânca, care urmează să fie decolmatate.

Lucrările de decolmatare se desfăşoară pe toţi cei şapte kilometri de canal înfundat cu vegetaţie şi pe care apa de irigaţii nu a mai circulat de la începutul anilor ‚90.

like facebook, stiri, botosaniTotul s-a distrus, totul s-a abandonat. Am văzut și pe canal, am văzut canalul de 7 km să vedeți  și dvs. trunchiuri de arbori mai groși de decât mine, ceea ce înseamnă abandon de-a lungul vremii și evident uitarea unui sistem de irigații atât de important în această zonă. E păcat că e apă acolo și plantele suferă pe teren. Dacă alții aveau apa aceia, o cărau cu pumnul și o aduceau la plante. Și nu distrugeau acest sistem extraordinar de important. Nu întâmplător vreau să văd acest canal, care practic a fost acoperit de vegetație forestieră, nu se mai vedea canalul respectiv, iar acum trebuie să aducem salariați din mai multe județe pentru a putea defrișa vegetația forestieră, în așa fel încât să curățăm secțiunea de scurgere pentru a aduce apa pe canal. Nu este ușor de făcut, dar este important și necesar să o facem. De aceea sunt aici  și voi fi tot timpul în unitățile acestea de irigații”, a spus ministrul Agriculturii.

Petre Daea a ajuns şi la Staţia de la Stânca, acolo unde la mijlocul lunii iulie se vor face probele de pompare, dat fiind că deja două pompe din patru sunt în reparaţii.

petre daea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *